2019. 07. 03.

Horgászat, videojátékok, síelés: ezek a szentek tudták hogyan kell szórakozni!

Sokszor úgy tekintünk a szentekre, mint „csodabogarakra”, pedig a hétköznapokban hasonlóan kapcsolódtak ki, mint a mai emberek. Íme, néhány szent életű személy és a kedvenc szabadidős tevékenységeik!

Gyakran a fiatalok „unalmas” emberekként tekintenek a szentekre. Azt gondolják róluk sokan, hogy napi 24 órában csak imádkoztak és nem is volt normális életük. Miközben egyes szentek minden bizonnyal valóban imádságban töltötték mindennapjaikat, sokan közülük hasonló dolgokat csináltak szabadidejükben, mint akár amit mi is szoktunk. A szentséget nem abban mérik, hogy ki mennyi időt volt a templomban. Az ember képessége az, hogy minden tevékenységet felemeljen Isten dicsőségére.

Íme, néhány szent, főként a múlt századból és az ő kedvenc szabadidős tevékenységük. Az ő példájuk ösztönözzön bennünket arra, hogy mindent Krisztusért tegyünk, és ne féljünk szenteknek lenni a hétköznapi életünkben.

Szent (II.) János Pál pápa

Vitathatatlanul a legsportosabb pápa a történelemben. Szent (II.) János Pál pápa szeretett kenuzni, síelni, túrázni és tulajdonképpen minden szabadtéri mozgásformát. Gyakran elhagyta a Vatikánt „titkos” sítúrák miatt.

Boldog Chiara Badano

Chiara Badano sok mindenben hasonlított egy „átlagos” tinédzserhez. Szeretett sportolni, énekelni, táncolni és késő esténként a barátaival lógni. Az egyik kedvenc tevékenysége a teniszezés volt.

Boldog Solanus Casey

Talán kicsit kilóg a sorból, mert ő még a XIX. században született, de az egyszerű ferencesnek is volt „átlagos” elfoglaltsága. Solanus Casey ugyanis nagyon szeretett hegedülni.

Boldog Pier Giorgio Frassati

Frassati szeretett borozni, a barátaival együtt bulizni. Továbbá nem csak a szórakozást, hanem a testmozgást is fontosnak tekintették. A síelés és a hegymászás is kedvelt elfoglaltságuk volt.

Tiszteletreméltó Carlo Acutis

A legfiatalabb szent a sorban, ugyanis Carlo Acutis boldoggá avatási eljárását nem régen indította el Ferenc pápa. Az 1991-ben született fiú nagyon szerette a videojátékokat, bár csak heti egy órát töltött ezzel, így nem vált a játék rabjává.

Szent Louis Martin

Lisieux-i Szent Teréz édesapja nagyon kedvelte a horgászatot. Így gyakran vitte magával szeretett lányát is horgásztúrákra.

Hortobágyi Tibor

Forrás és fotó: aleteia.org

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás