2019. 07. 01.

Segítsd te is aláírásoddal a kárpátaljai rászorulókat!

Ritkán osztunk meg petíciókat, hiszen a közösségi médiában igencsak  gyarapodnak a különböző kezdeményezések, amelyeknek háttere nem egyszer átláthatatlan. A Katolikus Karitász azonban egy rendkívül fontos petíciót hirdetett a CitizenGO oldalán. : a cél, hogy a kárpátaljai rászorulók bürokratikus akadályoztatások nélkül jussanak hozzá a létfontosságú segélyszállítmányokhoz! A kezdeményezést már 7 ezernél is többen írták alá, nyilvánvaló, hogy minél többen kérik azt, annál  nagyobb az esély, hogy Kijev meghallja a kérést!

A Katolikus Karitász Ukrajna új elnökének, Vladimir Zelenszkíjnek segítségét kéri az alábbi levélben:

Tisztelt Vladimir Zelenszkíj Elnök Úr!

Magyarországi segélyszervezetként a Katolikus Karitász évek óta próbálja könnyebbé tenni az Ukrajnai fegyveres konfliktusok következtében rászorulóvá váló lakosság és különösen a Kárpátalján élők hétköznapjait többek között élelmiszerrel, védőoltásokkal, tűzifával, orvosi berendezésekkel vagy éppen a háborús áldozatok és hozzátartozóinak támogatásával.

hirdetés

Az Ukrajnában élő rászorulóknak szánt humanitárius segélyszállítmányok határon történő átjuttatása rendszeres nehézségekbe ütközik. A rendkívül hosszú várakozás, az adományok visszafordítása, vámudvarba helyezése, a korrupció, az adományokra vonatkozó folyamatosan változó szabályok és azok kiszámíthatatlan módon történő betartása, az adminisztráció megnehezítése mindennaposak a segélyszervezetek határátlépése során.

Ukrajna újonnan beiktatott elnökeként a Katolikus Karitász és a petíció aláírói arra kérjük, segítse, hogy a segélyszervezetek adományai bürokratikus akadályok nélkül, egyszerűen, gyorsan, korlátozások nélkül juthassanak el a partner szervezetekhez és a rászoruló családokhoz Ukrajna területére.

A karitász a kérést ukrán nyelvre is lefordította, majd a CitizenGO segítségét kérte, hogy a levélben megfogalmazottakkal egyetértők is aláírhassák. A cikk időpontjában 7746 ember tette ezt meg, amely remek kiindulópont. 

A petíciót ide kattintva lehet aláírni, nem több 1 percnél. Neked egy aláírás, a kárpátaljaiaknak leírhatatlan segítség!

Fotó: Wágner-Csapó József

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás