2019. 06. 21.

Felgyújtották, de nem égett meg – egy iraki keresztény tanúságtétele

Egy iraki keresztény férfi valóságos csodát élt át, miközben a szélsőséges iszlamisták kezén mindenféle kínzásoknak volt kitéve.


Sean Feucht dokumentumfilm-sorozatában szólalt meg az a férfi, aki valóságos csodáról számolt be, miközben az ISIS terrorszervezet foglya volt. A Heart and Hands: Iraq című film azokat a történeteket kutatja fel, melyeken keresztül a leginkább átüt a hitéért üldözött emberek üzenete – számolt be róla az S4C.news.

Így talált rá Feucht arra a  férfira, aki elmesélte mit tettek vele az iszlamisták, és miképpen jelent meg neki Jézus álmában.

Mikor a fogva tartói számára világossá vált, hogy keresztény, meg akarták kövezni.

hirdetés

“Nagy köveket hajítottak felém, de azok nem ártottak nekem”- emlékezett vissza a férfi. Mikor a terroristák látták, hogy hatástalan a módszer, leöntötték 20 liter gázolajjal, hogy elevenen megégessék, de a tűzből sértetlenül jött ki.

Feucht elmondta, mennyi bátorságot merít abból, ahogy a keresztények száma egyre növekszik az olyan országokban, mint Irak, Kína, vagy India, ahol ma a keresztények élete elképesztően nehéz.

Feucht csapata annak ellenére Irakban maradt, hogy az amerikai erők és az összes NGO szervezet már elhagyta a térséget. Ők azonban missziójukkal, közel 100 ezer dollárt gyűjtöttek eddig, hogy abból a rászorulók számára ételt, takarókat, matracokat és egyéb használati tárgyakat gyűjtsenek. Terápiás kezelést biztosítanak gyermekeknek, zenét tanítanak, és együtt imádkoznak a régióban élő üldözött keresztényekkel.

“Ez az evangélium esszenciája, hogy oda menjünk, ahova senki más nem akar menni”- nyilatkozta Feucht.

Mára kevesebb, mint 200 ezer keresztény maradt Irakban. 2002-ben ez a szám még 1.4 millió fölött volt.

 

 

Forrás: s4c.news

Hírek Nagyvilág Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás