2019. 06. 20.

“Már a mennyből adja ránk áldását” – megható üzenettel búcsúznak a fiatal paptól

Megható levélben búcsúzott el Michal – azaz Mihály – Los atyától egyik barátja, Mariusz Talarek. Mint ismert a 31. születésnapját a halála előtt pár nappal ünneplő fiatalembert azután szentelték idő előtt pappá, hogy kiderült: gyógyíthatatlan betegségben szenved, mindössze egy hónap alatt győzte le a gyilkos kór.

Mariusz Talarek a következő gondolatokat osztotta meg néhány órával barátja halálát követően:

“Nehéz még összeszedni gondolataimat, de ezt az áldást, szívem és lelkem hatalmas meghatódottságával újra rendelkezésre bocsájtom.  Ma még összeszorult torokkal… Tegnap este még írt nekem üzenetet, ma munka után látogattam volna meg őt… Május 25-én vettem ezt föl és tettem ki online, Misi atya (kedvesen így szólítottuk Őt) pappá szentelése után egy nappal, megköszönve ezzel is az imákat és az oly széleskörű támogatást.

Mihály atya (számomra “Szent Misi”, a maga egyszerűségével, normalitásával, hétköznapiságával, alázatával és szerénységével, spontán humorérzékével, de mindenek előtt Isten mély lelkével…) már a mennyből adja áldását ránk.

Mélyen hiszek abban, hogy az Atya karjaiban van, és közösen mutatják be az örök Eucharisztiát, a mennyországnak ajánlva mindannyiunkat. Már papként is adott nekünk 24 mély lelkigyakorlatos napot és imádságos elmélyülést. Sok, gyakran egymással szembenálló embert is egységbe kapcsolt. Megmutatta nekünk az egységet, mely maga az Isten. Dicsőítsük az Istent az Ő életéért.

Megmutatta mindannyiunk számára az életszentség útját hivatásunkban, mely időnként nehéz – ahogy az Ő útja sem volt könnyű, de szívének vágya egyenes és Isten akaratára nyitott volt, ezért megkapta Isten áldását és kegyelmét, aki megengedte neki legnagyobb vágyának teljesülését is. Pap lett, amire annyira vágyott. Ezt soha ne felejtsük el, és hitének példája tanítson bennünket szüntelenül a Legfölségesebbre bízni magunkat.

Köszönöm Mindnyájatoknak – emberek ezreinek, akik imádkoztak érte és jó szóval vagy különféle gesztusokkal támogatták őt. Köszönöm a család nevében is, mert számukra ez nagyon fontos és szükséges támogatás volt. Kérlek, imádkozzatok most lelkük békéjéért. Mihály atya áldására pedig válaszul mondjuk ki, hogy, ÁMEN, ami nem jelent mást, mint „ÍGY LEGYEN! 

Mihály atya haláláról Andrzej Duda köztársasági elnök is megemlékezett: mint köztudott a mélyen hívő államfő ellátogatott még halála előtt a paphoz, hogy újmisés áldását kérje.

 

“Mihály atya már Isten karjában van”- kezdi megrendítő üzenetét a lengyel elnök, aki megköszönte a fiatal pap földi szolgálatának valamennyi ajándékát. Sorait azzal a kéréssel zárja, hogy Mihály atya említse meg őket az “Atya házában”.

Halálos ágyán szentelték pappá a lengyel szeminaristát

Mariusz Talarek üzenetét fordította: Schaffler Ágnes

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás