2019. 06. 17.

“Istennek semmi sem lehetetlen, ahol hitet talál!” – templomszentelés Derekegyházán

Szentháromság vasárnapján került sor a 11 órás szentmise keretében a derekegyházi Szentháromság-templom átadására és felszentelésére. Az ünnepi mise fő celebránsa dr. Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke volt.

Derekegyház egészen a mai napig nem rendelkezett saját templommal a tatárjárás óta, így a Szentháromság-templom átadása különleges áldás a község lakói számára. Az egykori kápolna lerombolását követő 777. évben, 2018 augusztus 20-án került sor a templom alapkőletételére. Az építkezés Váncza László, Ferenczy Kinga és Ránki Soma tervei alapján valósult meg.

Személyesen is részt vettem a felszentelési misén, melyen az egész templom megtelt a derekegyházi, illetve a környékbeli falvak, városok híveivel. Sokan nem is fértek már be, annyi érdeklődő volt.

hirdetés

Reméljük, hogy valóban fellendül a település lakóinak a hitélete, közelebb kerülnek Istenhez és nem csak a mai napon, hanem az össze többi vasárnap is meg fog telni a kis templom. Hosszú ideje vágyakoztak már a derekegyháziak templom után, és most végre valóra vált ez a kérésük. Istennek semmi sem lehetetlen, ahol hitet talál!

Nagy Barbara

Kép: szegedma.hu

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás