2019. 06. 09.

A nap képe – Lengyelország elnöke áldást kap a haldokló újmisés paptól

Nagyszerű gesztust tett Andrzej Duda Lengyelország köztársasági elnöke, aki meglátogatta születésnapján Michal Los atyát.

A 31 éves fiatalembernél másfél hónapja diagnosztizálták a rák egyik legagresszívabb fajtáját: az akkor még kispap Michalnak egyetlen álma volt mielőtt visszatér Istenhez, hogy pappá szenteljék: ez Ferenc pápa külön engedélyével meg is történt:

Halálos ágyán szentelték pappá a lengyel szeminaristát

A végstádiumban lévő kispap története mélyen megérintette egész Lengyelországot, így annak köztársasági elnökét is. Andrzej Duda mélyen hívő politikus: megválasztását követően első dolga volt, hogy a Fekete Madonna elé térdelve imádkozzon, míg az egyik szentmisén egy földre esett szentostyát mentett meg és adta a lehető legóvatosabban a pap kezébe:

Adrzej Duda ajándékot vitt a nemrég pappá szentelt Michal atyának, de az igazi ajándékot ő kapta: arra kérte az ágyból felállni már képtelen papot, hogy újmisés áldásában részesítse őt. Lengyelország elnöke térdelve kapta meg a különleges áldást:

Andrzej Duda felhajtás nélkül érkezett, Michal atya barátai készítették a fotókat, amelyek aztán gyorsan körbejárták Lengyelországot – és most már Magyarországot is!

Hírek
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Patò Mària 2019. 06. 10. 12:22

    Megható…főleg a pap,hogy ilyen mèly ès tiszta hite van….papok közt is ritkasàg szerintem ma màr…