2019. 06. 06.

Ilyen a veszélyes bűnözők keresztelője

Különleges élményről számolt be a dallasi Gateway Church lelkésze, Niles Holsinger a Fox Newsnak. A gyülekezet munkatársai elképesztő tapasztalatokat szereztek, mióta féléve megkezdték missziójukat  Texas legnagyobb, legvédettebb börtönében. Legutóbb keresztelőre került sor, mely során egymással ellenséges bandatagokat is keresztvízbe merítettek.

A Dallastól 90 percre található Coffield Unit börtönigazgatója nemrég abból az okból fogadta a Gateway Church vezetőségét, hogy megkereszteljenek egy maroknyi, büntetését magánzárkában töltő elítéltet. Nem akármilyen bűnözőkről van szó, hiszen a magánzárka ebben az esetben azt jelenti, hogy az elítéltek a nap 23 óráját egyedül töltik cellájukban, melynek vas ajtajára csak légzőnyílások vannak fúrva. Az elkülönítés tehát abból adódik, hogy kifejezetten veszélyes emberekről van szó. 

Niles Holsinger, a gyülekezet börtönmisszióért felelős pásztora a Fox Newsnak úgy nyilatkozott, hogy aminek a keresztelőn szemtanúja volt, az “eszméletlen” volt. Öt férfit – korábbi banda- és kartelltagokat – vezettek a keresztelő helyszínére, a kezük, lábuk és derekuk körül bilinccsel, a helyszínt pedig biztonsági okokból kiürítették. 

“Nem tudták felemelni a karjaikat, és mindkét oldalukon egy-egy őr állt, akik addig nem tágítottak mellőlük, míg a vízbe nem léptek az elítéltek.” – mondta Holsinger. Három férfi az egyik oldalról várt a keresztelőre, kettő a másikról. A biztonsági őrök szerint erre azért volt szükség, mert két rivális bandának a tagjai voltak a keresztelőre készülő férfiak. Ugyanakkor azt is tudni kell, hogy a bandából vagy kartellből nem lehet kilépni,  ennek csak egyetlen módja van: a halál.

A lelkész mindegyik férfival beszélgetett négyszemközt a keresztelő előtt. Az egyik elítélt a következőket mondta:

hirdetés

“Egész életemben a magam útján jártam, és ide jutottam. Meg akarom próbálni Isten útját… új emberekként fogunk kijönni majd a vízből.” 

A keresztelő azért is volt megható, mert a korábbi ellenségek, két különböző banda tagjai, ugyanabba a vízbe kereszteltettek meg, ugyanannak az Istennek a nevében. “Együtt sétáltak ki a teremből a keresztelő után, az őrök már nem karoltak beléjük, mert Isten tett valamit az életükben.” – mondta Holsinger.

Szertartás a börtönben.

De csak az ezután következő látvány döbbentette meg a lelkészt igazán. A vízcseppekkel borított férfiak reszkettek a félelemtől.

“Ezek a srácok tudják, hogy szó szerint az életüket kockáztatják, és ennek ellenére megtették.” A börtönlelkész folytatta: “Soha életemben nem éltem át azt, hogy Jézus követése miatt veszélybe kerültem volna, vagy kellemetlen helyzetbe… ezeknek a srácoknak viszont ide eljönni, és olyan alázatosak és kedvesek voltak… de ahogyan láttam őket távozni remegve, mert nem tudták, hogy mi fog történni az életükkel, mégsem bánták meg a döntésüket, amit most tettek. Számomra ez elképesztő volt.”

 

További tizennégy elítélt készül keresztelőre még a börtönben, melyre júliusban fog sor kerülni. 

 

 

Forrás: FOX NEWS

Képek: Gateway Church

Nagyvilág
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás