2019. 05. 27.

Öt tipp Néri Szent Fülöptől, hogy jobb legyen a hangulatunk

Biztos sokszor előfordul velünk, hogy rossz a hangulatunk és a másik embert is rossznak látjuk. Íme néhány tipp Néri Szent Fülöptől, hogy miként éljünk szeretetben és vidámságban.

Néri Szent Fülöpöt a mosolygós szentként ismerhetjük, mivel meg volt győződve arról, hogy a vidámságnak egy jelnek kell lennie azok számára, akik Jézust követik. Szerette a vicceket és élvezte a trükköket. Kétségtelenül ez a jó humora volt az egyik oka annak, hogy népszerű volt, aki képes volt egyesíteni a különböző nézetekkel rendelkező embereket az Úr iránti közös szeretetben.

Íme öt tipp a vidámságot szerető szenttől, hogy segítsen nekünk vidámabb és tisztább lélekkel élni:

1. Gyakran olvassuk el a szentek életét, hogy inspirációt és útmutatást kapjunk belőlük!

2. A vidámság erősíti a szívet és segít abban, hogy kitartóak legyünk. Isten szolgájának mindig jó lélekkel kell élnie. A jótékonyságnak és vidámságnak, vagy a szeretetnek és alázatnak kell lennie életünk mottójának!

3. Ne utálj senkit! Isten soha nem jön oda, ahol nem látja a szeretetünket felebarátunk iránt.

4. Aki folyamatosan haragban és keserűségben él, az a pokol levegőjét kóstolja meg.

5. A mi ellenségünk az ördög, aki harcol velünk, hogy legyőzzön minket. Arra törekszik, hogy megbénítson minket és veszekedéseket, valamint szeretetlenséget, rivalizálást szítson. Mert mialatt mi egymással harcolunk, addig ő jön és meghódít minket.

Forrás: Aleteia

Kép: szaleziak.hu

Szemle
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Magosné Tukacs Magdolna 2019. 05. 31. 17:11

    Különösen a 4.tanácsa megfontolandó sok ember számára!