2019. 05. 22.

Isten országa közöttetek van – Közeledik a Csillagpont

Közeledik a nyár egyik legnagyobb keresztény ifjúsági fesztiválja, a Csillagpont, amelyre a héten még kedvezményes áron lehet jegyeket és bérleteket venni. A kétévente megrendezett Kárpát-medencei református  találkozóra a szervezők idén is több ezer fiatalt várnak július 23. és 27. között.

Mi a Csillagpont? A szervezők idén is több ezer fiatalt várnak, hogy öt napon át Isten igéjére figyelve, tartalmasan, ugyanakkor bármilyen tudatmódosító szertől mentes környezetben kapcsolódhassanak ki, tapasztalhassák meg Isten országát, amely mindnyájunkat körbevesz. A Csillagpontnak 2019-ben ismét Debrecen ad otthont, július 23. és 27. között a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán rendezik meg a találkozót. A résztvevők ezúttal is délelőtti előadásokon, kiscsoportos beszélgetéseken és esti evangelizációs alkalmakon mélyülhetnek el a témában, amelyről a délutáni fakultatív programok is továbbgondolásra késztetnek.

Mint azt Bedekovics Péter, az MRE Zsinati Hivatal Ifjúsági Irodájának vezetője elmondta: „az idei Csillagponton azt szeretnénk megmutatni, hogyan vesz körbe Isten országa mindnyájunkat, akkor is, ha nem érezzük, vagy még nem ismerjük. Ezt foglalja össze júliusi találkozónk vezérigéje is:

hirdetés

„…Isten országa közöttetek van” (Lk 17,21)

De mit jelent ez valójában? Mi vesz körül minket a hétköznapjainkban? Információk, hangok, képek, hírek? Fény és sötétség? Családtagok, barátok, osztály- és munkatársak? De mi közünk van mindehhez? Mit tehetünk egymásért? És azt vajon tudjuk, Isten mit tett értünk? A jó hír, hogy van válasz, ezért a Csillagponton helye van a fiatalok kérdéseinek.”

A lelki programok és a kiscsoportos beszélgetések mellett könnyű- és komolyzenei koncertek, szabadulósátor, sportolási lehetőségek, előadások, kávézók, vitaestek, láthatatlan színház, fotókiállítások, filmklubok, bizonyságtételek és még sok más érdekesség várja a résztvevőket.

Május 23-ig kedvezményesen lehet jegyet és bérletet venni a http://csillagreg.reformatus.hu weboldalon. 

 

Forrás: parokia.hu

Kép: csillagpont.reformatus.hu 

Programajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás