2019. 05. 22.

Hat év fegyházat kapott a plébánosra támadó férfi

Kolbászt és kenyeret is kapott, de neki inkább pénz kellett. Hat év fegyházra ítélték.

Az Esztergomi Járásbíróság rendkívül gyorsan ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki a hétvégén megtámadta a táti plébánost. Sajtóinformácóik szerint ugyanőt ítélték el – több társával együtt – 1995-ben a törökbálniti katolikus pap meggyilkolása miatt. 

A Komárom-Esztergom megyei főügyészség közleménye szerint a vádlott szombat délelőtt azzal csöngetett be a plébániára, hogy gyónni szeretne. Később azt is elmondta, hogy éhes, a pap ezért 3000 forintot adott neki. A férfi egy óra múlva visszament, és ennivalót kért.

hirdetés

A plébános ekkor kenyeret és kolbászt csomagolt neki, de a vádlott pénzt akart, és azzal fenyegette meg, hogy megkötözi, ha nem kap. A pap ekkor odaadta neki a zsebében lévő 30 ezer forintot, de a vádlott még a dolgozószobát is átkutatta, közben a sértett félelmében kifutott az udvarra. Az elkövető utánament, dulakodni kezdett vele és a ház falához nyomta. A plébánosnak sikerült kiszabadulnia és kifutott az utcára.

Elfogása után kiderült, hogy a vádlott többszörös visszaeső, legutóbb emberölés bűntette miatt kiszabott szabadságvesztésből szabadult feltételes kedvezménnyel.

Az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat halmazati büntetésül 6 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet a kihirdetését követően nem vált jogerőssé, mert az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, míg a vádlott fellebbezést jelentett be. A férfinak közben elrendelték az előzetes letartóztatását.

Forrás: Esztergom-Budapest Főegyházmegye Facebook-oldala

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás