2019. 05. 19.

Ez sem egy unalmas keresztény tábor- Tini Lelkes Napok

Idén hetedik éve kerül megrendezésre a Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás 11-15 éveseknek szóló ifjúsági tábora, amelynek a szervezőivel beszélgettünk.

Az idei tábor témája “Győztesek vagyunk”. Mit jelent ez?

Pádár Tamás (főszervező): Az idei mottónknak az az üzenete, hogy Krisztusban mi már győztesek vagyunk, vagyis megváltott minket, általa örök életünk van. Ami eddig lehetetlen volt, az most valósággá vált, mégpedig, hogy megláthassuk Istent. Ahogy Pál írja a Róm 37-ben, győzedelmeskedtünk az által, aki szeret. Ettől a szeretetről, pedig semmi nem választhat el minket. Azt szeretnénk, hogy táborunkban a gyerekek találkozhassanak Istennel, és megtapasztalják azt, hogy ő szereti, és elfogadja őket.

Hogy néz ki a tábor, milyen programok várhatóak?

Pádár Tamás: A tábor 4 napos lesz, június 23-26-ig tart. Délelőttönként kisebb témák hangzanak el, amiket kiscsoportokban is megbeszélünk. Délutánokon sok játék  és választható programok várják a gyerekeket. Különböző sporttevékenységek, kirándulás, vagy kreatív foglalkozások közül válogathatnak majd. Esténként pedig lesz dicsőítés, ima vagy éppen tábortűz. Emellett készülünk meglepetés programokkal is.

Mióta vagytok benne a szervezésben és mit csináltok, amikor nem tábort szerveztek?

Szántó Kamilla (játék felelős): Nekem az idei lesz a harmadik táborom. Ha pedig nem a szervezek, akkor magyar szakra járok, könyvkritikákat írok és éjszakábanyúlóan beszélgetek a barátaimmal.

Szász Gréta (táborozók felelőse): Négy éve veszek részt a szervezésben, nem újdonság gyerekek előtt lenni, sok kistestvér mellett nőttem fel. Amúgy pedig az ELTE-re járok szlovák szakra.

Bartos Lídia Lelle (önkéntes koordinátor): Hatodik éve vagyok szervező, és amikor nem ezt csinálom is legtöbbször valamilyen (közelről vagy távolról) gyerekekkel kapcsolatos tevékenységet végzek, valamint pszichológiát tanulok. 

Pádár István (dicsőítés vezető): Én háromszor voltam eddig Tini Lelkes Napokon dicsőítés vezetőként, ez lesz a negyedik. Amúgy cukrászatot végeztem, de jelenleg kertészként dolgozok, emellett dicsőítéssel foglalkozom. Szeretek zenélni, kirándulni, főzni és sütni – különösen tortákat.

Pádár Tamás: Nekem ez lesz az ötödik tábor, amiben szervezőként vagyok jelen. Egyébként kertészmérnökként dolgozok Budapesten, szabadidőmben pedig szeretek túrázni, úszni, vagy olvasni.

Mi motivál titeket?

Szász Gréta: Engem leginkább a kisebb testvéreim miatt kezdett érdekelni az egész. Nem igazán tudtam, hogy hogyan kell gyerkeknek beszélni Istenről. Valahogy éreztem, hogy nekem ezt tanulni kell. Ez volt a fő motivációm, hogy megtanuljak gyerekeknek beszélni Istenről, a hitről. Aztán pedig szépen lassan megszerettem az egészet. Az a kedvenc részem, amikor a regisztrációnál végre élőben is találkozok azokkal, akik előtte néhány hónapig “csak nevek” voltak a jelentkezők között.

Bartos Lídia Lelle: Mindig többet kapok a szervezésben, mint adok. A fiatalokkal töltött idő teljesen feltölt és sokat tanulok tőlük. Mindemellett pedig nagyon szeretek kicsit elfeledkezni magamról és csak játszani, amiben ők abszolút partnerek. Ha pedig nem játékról van szó, hanem közös imáról, vagy beszélgetésekről, mindig lenyűgöz a lelkiviláguk és ahogy hozzáállnak ahhoz, amikor valami újat tanulnak Istenről. Ezek az élmények miatt éri meg nekem a tábort szervezni. 

Szántó Kamilla: 15 évesen én is voltam résztvevőként egy hasonló táborban, nem a Tini Lelkes Napokon, hanem a “nagy” Lelkes Napokon, és emlékszem, mennyire megváltoztatott az a néhány nap. Azt hiszem, akkor éreztem meg először, hogy személyesen szeret Isten. Szóval egyszerűen csak ezek a változások motiválnak, meg persze az is, hogy borzasztóan szeretek gyerekek között lenni.

Pádár Tamás: Tábort szervezni nem csak kihívásokkal jár, hanem rengeteg szeretetet és öröt kapok a gyerekektől és önkéntes társaimtól egyaránt. Sokszor észrevettem már, hogy sokkal vidámabban megyek haza, mint ahogy idejöttem. Szeretem a nyitottságukat, a vidámságot, az éhségüket Istenre. Az önkéntes csapatért szintén hálás vagyok, nagyon jó velük egy csapatban dolgozni.

Pádár István: Mindig öröm látni számomra, amikor Isten megérint valakit, különösen, ha egy „nem mutatom ki az érzéseimet” kamaszról van szó. A világ hazugságai túl hamar elérik az embert, a tinédzser kor pedig szerintem nagyon jó időszak arra, hogy az élet nagy kérdéseiről lehessen beszélni.

Kiket vártok a táborba, hol lehet jelentkezni?

Pádár Tamás: Táborunkba várunk minden 11-15 éves gyereket. Jelentkezni pedig a  lelkesnapok.hu oldalon lehet a Tini Lelkes Napok leírása alatt. Honlapunkon megtalálnak minden hasznos információt.

 

kép: bethelmusic.com

Programajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás