2019. 05. 18.

Ma lenne 99 éves II. János Pál pápa

1920. május 18-án született Karol Wojtyla, vagyis II. János Pál pápa. A szentéletű pápa 27 évig volt a katolikus egyház feje, olyan időkben, amikor Európában nem volt egyszerű kereszténynek lenni. Tőle hoztunk néhány nagyszerű idézetet.

1. Ne féljetek

„Felszólítalak benneteket, hogy soha, de soha ne adjátok fel reményt, soha ne kételkedjetek, soha ne fáradjatok el, és soha ne bátortalanodjatok el! Ne féljetek!”

2. Az Atya gyermekei vagyunk

„Nem gyengeségeink és kudarcaink összegzése vagyunk, mi az Atya szeretetének összege vagyunk és a valódi képességünk az, hogy Fiának, Jézusnak képévé váljunk.”

3. Legyetek szentek!

„Kedves fiatalok, legyen az a szent ambíciótok, hogy szentek legyetek, miképpen Ő is szent.[…]Minden kontinens fiataljai, ne féljetek az ezredforduló szentjeivé válni!”

4. A helyes út

“Jobb a helyes úton sántikálva haladni, mint szilárd léptekkel téves irányba tartani.”

5. Igazi csoda

“Az emberek utaznak, hogy csodálkozzanak a hegyek magasságán, a tenger óriás hullámain, a folyók hosszú kanyarulatain, az óceánok mérhetetlen kiterjedésén, a csillagok mozgásán az égen, és csodálkozás nélkül mennek el önmaguk mellett.”

6. Utazás

“A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.”

7. Önzés és szeretet

“Amint minden rossznak gyökere az önzés, úgy minden jónak gyökere a szeretet. Nélküle a gazdag is szegény, vele a szegény is gazdag.”

Képek: vs.hu, reddit.com, epicpew.com

Idézet
hirdetés

2 hozzászólás

  • Válasz Borbála 2019. 05. 20. 01:04

    Az 5. pont, ha jól emlékszem, Petrarka.. De szép, mindenesetre! 😍

  • Válasz Borbála 2019. 05. 20. 01:05

    *Petrarca, elírtam véletlenül, kérem, javítsák ki az előző bejegyzésemben!