2019. 05. 15.

Le akarták szedetni velük a keresztet, erre ők kivilágították

Houstontól egy órára, Texas államban található az a kisváros, ahol a közösség nem szokványosan reagált egy kívülálló csoport követelésére, akik a bíróság épületén található kereszt leszedését kezdeményezték.

Miután a Wisconsin székhelyű Freedom From Religion Foundation nevű ateista csoport május elején panaszt tett alkotmánysértés miatt a San Jacinto County Bíróság épületén található négy keresztre hivatkozva, a helyi közösség texasi stílusban reagált az indítványra – írja a Fow News.

A városházánál több százan gyűltek össze, hogy támogatásukat fejezzék ki a keresztek fennhagyása mellett, miközben a megyei képviselők egyhangúlag megszavazták azt, így nem volt kérdés, hogy a keresztek maradnak-e.

De a közösség eggyel továbblépett és nem akármilyen módon jelezték a hit melletti kiállásukat. 

Dwayne Wright, a helyi republikánus párt elnöke közösségi oldalán tett közzé egy fényképet, amelyen a bíróság látható a nem akármilyen karácsonyi fényben úszó kereszttel. 

hirdetés

Nemhogy nem vették le, hanem kivilágították a kereszteket. Wright a Fox News Radio műsorában nyilatkozott az esetről, amit úgy kommentált, hogy igazi Dávid és Góliát küzdelem volt, és reméli, hogy a világító keresztek inspirálni tudják az ország többi részét is. “Nem a vallástól kell felszabadulnunk, hanem a vallás szabadságára van szükségünk” – fogalmazott. 

A Freedom From Religion Foundation csoportnak nem ez az első sajtóvisszhangot kiváltó ügye, 2018 februárjában azzal kerültek be a hírekbe, hogy le akartak szedetni egy zsoltárrészletet tartalmazó plakátot az Ohio-i Városháza faláról. 

 

Forrás: Fox News

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás