2019. 05. 06.

Tanúságot tett hitéről, majd bocsánatot kellett kérnie az ausztrál rögbisztárnak

Samu Kerevi, az ausztrál rögbi sztár, elnézést kért, hogy „megsértett” néhány szurkolót, miután bibliai húsvéti üzenetet osztott meg, miközben egyik nemzeti válogatott csapattársát, Israel Folau-t számos negatív reakció érte homoszexualitás-ellenes megjegyzései miatt. A rajongók Kerevit is számon kérték csapattársa miatt a bejegyzése alatti hozzászólásokban.

Kerevi, a The Queensland Reds csapat kapitánya, aki már több mint 20 kupát nyert a Wallabies-nak (Ausztrália válogatott rögbicsapata), a következő üzenetet osztotta meg Instagramján húsvét alkalmából: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. János 3,16.”

„Köszönöm Jézus, hogy meghaltál értem a kereszten. Szeretlek Jézus” – tette hozzá egy képpel együtt, amelyen ő látható a Red csapat mezében.

A posztra sokan reagáltak, többek között a játékos Wallabies csapatban játszó társa, Folau is, aki áprilisban a közösségi oldalán tett közzé egy posztot, amelyben azt állította, hogy a melegek akár „pokolra juthatnak” és emiatt most a kirúgás veszélye fenyegeti, ugyanis az Ausztrál Rögbi Szövetség (Rugby Australia) kész megszüntetni Israel Folau szerződését a vad „homofób” vita miatt.

A vitát kiváltó poszt a következő:

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Those that are living in Sin will end up in Hell unless you repent. Jesus Christ loves you and is giving you time to turn away from your sin and come to him. _______________ Now the works of the flesh are manifest, which are these , adultery, fornication, uncleanness, lasciviousness, idolatry, witchcraft, hatred, variance, emulations, wrath, strife, seditions, heresies, envyings, murders, drunkenness, revelings, and such like: of the which I tell you before, as I have also told you in time past, that they which do such things shall not inherit the kingdom of God. Galatians 5:19‭-‬21 KJV _______________ Then Peter said unto them, Repent, and be baptized every one of you in the name of Jesus Christ for the remission of sins, and ye shall receive the gift of the Holy Ghost. Acts 2:38 KJV _______________ And the times of this ignorance God winked at; but now commandeth all men every where to repent: Acts 17:30 KJV _______________

Israel Folau (@izzyfolau) által megosztott bejegyzés,

„Aki bűnben él, az pokolra fog jutni, kivéve, ha megbánja. Jézus Krisztus szeret téged és időt ad arra, hogy elfordulj a bűntől és hozzátalálj” – olvasható a leírásban.

Néhány szurkoló a Folau-vita kapcsán megkérdőjelezte Kerevi húsvéti posztját. Egyikük így írt: „Tudom, hogy a mi sportágunkban nagyon sok meleg gyerek és felnőtt van, akik szeretnék hallani, hogy egy sportoló mint te kijelentse: tiszteli és szereti őket azért, amik – hajlandó vagy támogatni ezt az üzenetet?”

Egy másik a következőt írta: „Remélem, nem támogatod, amit Israel mondott, Samu.”

Később Kerevi az Instagram Storiesban kiírta, hogy bocsánatot kér „mindenkitől, akit megbántottam azzal, hogy hálát adtam Istenünknek egy ünnepi hétvégén, amikor azt ünnepeljük, hogy az Ő keresztáldozata megváltott téged és engem.”

A furcsa bocsánatkérést követően később posztolt egy üzenetet, amelyben tisztázza, hogy „nem Jézus Krisztusba, a megváltómba vetett hitemért kérek bocsánatot.”

„Nem érzem úgy, hogy bocsánatot kellene kérnem amiatt, ami egy testvéremmel történt nemrég” – tette hozzá Kerevi, Folau esetére utalva.

Kerevi a kezdeti kritikák ellenére sok buzdító és támogató üzenetet kapott a szurkolóktól, míg egyik csapattársa, Taniela Tupou – aki „Tongai Thor”-ként ismert – a következőket írta Facebookon: „Nyugodtan rúgjatok ki engem is és az összes többi csendes-óceáni szigetekről származó rögbijátékost a világon, mert mindannyian hiszünk Krisztusban. Sohasem fogok bocsánatot kérni a vallásomért és azért, amiben hiszek, különben is, a vallásnak semmi köze a rögbihez.”

© Action Images via Reuters / Paul Childs

© Action Images via Reuters / Paul Childs , A képen Israel Folau

Mindeközben hamarosan kiderül, hogy mi lesz  a homofóbiával vádolt Folau sorsa, akinek május 4-én kezdődött több napos magatartási kódexszel kapcsolatos meghallgatása az Ausztrál Rögbi Szövetség háromtagú bizottsága előtt. A sztárnak, aki 73 kupát nyert országában, szerződése felbontásával kell szembenéznie, mind klubjával, mind a nemzeti csapattal, a Japánban lévő világbajnokság előtt.

 

 

Forrás: rt.com

kép: planetrugby.com

Fordította: Tamási Dorottya

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás