2019. 05. 02.

Megtartották az első misét Srí Lankán a terrortámadások óta

Hatalmas biztonsági készületek mellett megtartották Srí Lankán az első szentmisét a két héttel ezelőtti brutális terrortámadások óta. Ráadásul még különlegesebbé tette az eseményt, hogy a szertartást egy újmisés pap mutatta be.

A Washington Post és az Aleteia is beszámolt arról a hírről, hogy Srí Lankán megtartották az első szentmisét a húsvéti robbantássorozat óta. Az eseményen 300(!) katona volt jelen, hatalmas biztonsági készületek voltak érvényben: Thannamunai településén ellenőrzőpontokat állítottak fel, robbanókereső egységek dolgoztak a környéken.

Az emberek újra misére akartak menni:  féltek – velem együtt -, de a hatóságok megfelelő védelmet biztosítottak a számunkra”- nyilatkozta az esemény után Johnson atya.

hirdetés

A szentmisén szerencsére semmilyen atrocitás nem történt, de a helyiek elmondása szerint a félelem és az elmúlt hetek tragédiájának emléke nem múltak még el. A szentáldozás így még a szokottnál is különlegesebb volt: reményt kaptak az újrakezdéshez és a félelem legyőzéséhez. 

 

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás