2019. 05. 02.

Látványos flashmobbal kanyarodott a célegyenesbe a NEK

Flashmobbal kezdődött meg a visszaszámlálás a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, amelyet Budapesten rendeznek: ötszáz fiatal énekelt a Szent István Bazilika lépcsőin, kereken ötszáz nappal a rendezvény előtt. 

Ötszáz nap van hátra a Magyarországon rendezendő az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusig (NEK), ebből az alkalomból 500 fős, általános- és középiskolás gyermekekből álló kórus énekelt Budapesten a Szent István Bazilika előtt. 

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek elmondta, a kongresszus mottója a 87. zsoltár utolsó sora,

„Minden forrásom belőled fakad”.

Előtte a zsoltárban Jeruzsálemről van szó, arról, hogy minden nép ott született. Egyiptomiak, babiloniak, tehát mindenki, akit akkor idegennek, vagy ellenségnek tartottak. Ez tehát azt is jelenti, hogy nekünk a többi néppel tágabb szívű kapcsolatban kell lennünk, mint ahogy megszoktuk – fogalmazott Erdő Péter.

A katolikus főpásztor szavai szerint Ferenc pápa is meghívást kapott a kongresszusra, ám eddig nem érkezett hivatalos válasz. Az utóbbi évtizedek gyakorlata egyébként az, hogy az egyházfő nem jelenik meg személyesen, hanem legátust küld, illetve videóüzenetben is köszönti az egybegyűlteket.

Forrás: Magyar Hang

Képek: MTI, iec2020.hu

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás