2019. 04. 28.

Megrázó tanúságtétel két abortusz után – VIDEÓ

“Nagyon sokáig azt gondoltam, hogy a külső világnak kell megfelelnem” – mesélte az a kétgyermekes édesanya a Bonum TV-ben, aki a társadalmi megfelelés miatt döntött tizenhét évesen első abortusza mellett. 

“Édesapám felső vezető pozícióban dolgozott és kisváros voltunk, és ott mindenki mindenkit ismer és ezt a külső kirakatot kellett őrizni”  – mesélte megrendítő tanúságtételében az édesanya, aki elmondta azt is, hogy első abortusza után álarcot vett magára, hiszen a külvilág felé titkolóznia kellett. 

“Az abortusz egy olyan hatalmas sérülést okozott akkor bennem tizenhét évesen, amiről az ember nem beszél. Úgy mentünk haza, hogy nem tudhatott róla senki, nem láthatott rajtam senki semmit. Ennek egy gyászfolyamatnak kellett volna lennie, de tizenhét évesen, éretlenül, nem gyászolhattam meg magamat, nem élhettem meg a mindennapi fájdalmaimat, amiket akkor lelkileg átéltem, és ott felvettem az álarcot.”

A lelki sebeket második abortusza mélyítette el.

hirdetés

“Tetőzte a bajt, hogy huszonegy évesen még egy abortuszom lett. Azt a babát már nagyon szerettem volna, de a párom már nem vállalta be.  … Szerettem volna szeretni, vágytam ugyanarra mint mindenki más, hogy boldog családja legyen és nagyon sokan szerettek is engem, párkapcsolatban is, de én nem tudtam igazán szeretni.”

Csak később vált számára világossá az is, hogy abortuszai miatt úgy érezte nincs joga szeretni gyermekeit.

“Azért nem tudott áramolni a szeretetem, mert amikor a gyermekeket úgy döntöttem, hogy nem tartom meg és abortuszon estem át, akkor a megszületett gyermekeket úgy éreztem, hogy nincs jogom szeretni. És ez nem volt tudatos. Egyszerűen egy mélyen elfojtott, egy elzárt fájdalom, ami nem tudta áramoltatni a szeretetet úgy, ahogy kellett volna működjön.”

A teljes videó itt tekinthető meg:

Ha Ön, vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a
116-123
ingyenes lelki elsősegély számot!

Tanúságtétel Videók
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás