2019. 04. 24.

Te változtatod meg a világot, vagy a világ változtat meg téged?

A világ megváltoztatása nagy feladat. Olyan nagy, hogy azt gondolhatod: „Minek?”.

Hát ezért.

Van egy dolog (a halálon kívül), ami teljesen biztos az életben. Vagy része leszel a körülötted lévő világ megváltoztatásának, vagy a körülötted lévő világ fog megváltoztatni téged. Lassan, de biztosan behatol a bőröd pórusaiba, és mielőtt ráeszmélnél, már úgy nézel ki, mint mindenki más, úgy beszélsz, mint mindenki más, úgy gondolkodsz, mint mindenki más. Szem elől téveszted azt a személyt, akinek Isten teremtett téged. Elveszíted önmagadat.

„Oké. Nem szeretném elveszíteni önmagam. Változtatni szeretnék. Hol kezdjem?”

A Biblia 4 dolgot is mutat nekünk …

hirdetés

„Testvérek, Isten irgalmára kérlek benneteket: Adjátok testeteket élő, szent, Istennek tetsző áldozatul. Ez legyen szellemi hódolatotok. Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi a helyes, mi a kedves előtte és mi a tökéletes.” (Róm 12,1-2)

1. Teljesen add át magadat Istennek

Ne feledd, hogy Isten teremtett téged, így Ő az, aki tudja, hogy mivé szeretne alakítani. Nem válhatsz azzá, amivé Isten szeretné, ha csak egy kis részét adod oda önmagadnak.

2. Mondj nemet arra, amit a világ mond

A világ a nap 24 órájában megpróbálja irányítani, hogyan élj, azáltal, amit nézel, hallgatsz vagy olvasol. Ha soha nem mondasz nemet a világnak, akkor a világ képére formálódsz, nem pedig Isten képére. Ez nem mindig könnyű, de Jézus számára sem volt egyszerű. Ne feledd, Ő az életét adta érted.

3. Mondj igent Isten rád vonatkozó tervére

Isten nekünk adta a Szentlelket, hogy minden gyermekében ott éljen, és irányítsa azok életét, akik igent mondanak neki, és formálja őket azzá, akiknek Isten szánta őket. De együtt kell működnünk a Szentlélekkel. Bár Isten a világ minden erejével rendelkezik, soha nem kényszerít bennünket arra, hogy bármit is megtegyünk, amit nem akarunk (bár néha az életet eléggé kényelmetlenné teheti számunkra, hogy segítsen nekünk megváltozni!).

4. Gondolkodj úgy, mint Isten, és ne úgy, mint a világ

Ezt úgy tehetjük, hogy megtanuljuk, mit gondol Isten, és ezt a legjobban a Bibliából tudhatjuk meg. Tehát el kell olvasnunk és tanulmányoznunk kell Isten Igéjét, és engednünk kell, hogy tanítsanak minket azok, akik jobban ismerik az Ő Igéjét, mint mi.

A Biblia azt is elmondja nekünk, hogy ha rossz társaságba keveredünk, akkor MINDIG nagy bajba kerülhetünk.

„Ne engedjétek magatokat félrevezetni: »A gonosz társaság megrontja a jó erkölcsöt.” (1Kor 15,33)

Ez nem jelenti azt, hogy nem barátkozhattok olyanokkal, akik nem ismerik Istent. Csak annyit jelent, hogy mindenkit befolyásol a környezete. Ha olyanok társaságát keresed, akik biblikusan gondolkoznak, az a segítségedre válik. Míg, ha folyamatosan olyanok társaságában vagy, akiket csak a világ dolgai érdekelnek, megnehezítheti számodra, hogy azzá válj, akivé Isten teremtett. Olyan emberekkel vedd körül magad, akik úgy gondolkoznak, mint Isten.

Azt se feledd, hogy a világ megváltoztatása nem egy egyszemélyes feladat, Istennek nem az a szándéka, hogy egyedül birkózz meg vele. Ezt a terhet a Fiú vállára tette. Jézus, a Mester, arra hívja fivéreit és nővéreit, hogy vigyenek világosságot a sötétségbe, segítsenek megváltoztatni a világot az Ő dicsőségére. Csapatmunkában.

Te jelentheted a változást. Te, több millió másik fiatallal együtt, akik elkötelezitek magatokat Jézus mellett, igazi változást tudtok hozni a világba. Ha te nem teszed, ki fogja? Választanod kell. Mindössze annyit kell tenned, hogy igent mondasz Istenre és nemet mondasz a világra életed minden napján.

 

Forrás: fervr.net

Fordította: Ward Henrietta

Nagy kérdések
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás