2019. 04. 21.

Három Srí Lanka-i templomban is robbantottak húsvétvasárnap

Három katolikus templomot és három szállodát ért szinte egyidejű robbantásos támadás húsvétvasárnap délelőtt Srí Lankán, majd még további két helyen robbant pokolgép. Az eddigi információk szerint több mint 140 ember meghalt, valamint több mint ötszázan megsebesültek. Imádkozzunk az áldozatokért!

Sajnos a húsvétvasárnapi misék nem mindenhol csupán a feltámadás öröméről szóltak. Srí Lankán több településen is szinte egyidőben robbantássorozat történt. A sziget fővárosában, Colombóban, továbbá az attól északabbra fekvő Negombóban, Kochchikadéban, és a sziget keleti részén fekvő Batticaloában robbantottak három templomban és három szállodában.

A CNN információi szerint a halottak száma elérte a 140 főt, míg több mint 500-an megsebesültek a merényletekben.

hirdetés

A templomokban sokan tartózkodtak a húsvétvasárnapi szentmisék miatt.

Albert Malcolm Ranjith Patabendige Don bíboros, colombói érsek kifejezte fájdalmát a merénylet miatt és felhívást tett közzé véradásra azokban a kórházakban, ahol a sebesülteket ápolják.

Az összehangolt támadások után órákkal később egy hetedik, majd egy nyolcadik robbanás is történt a főváros két kerületében is. A kormány ezt követően hétfő reggel hat óráig kijárási tilalmat rendelt el, továbbá felfüggesztette a közösségi média média működését.

Srí Lanka 21 milliós népességének java része buddhista (70 százalék), majd őket követik a hinduk (12 százalék), a muszlimok (10 százalék) és a keresztények (7,4 százalék). A tavalyi évben megnőtt a keresztény közösségek ellen elkövetett merényletek száma. 2018 januárjától szeptemberig ugyanis 67 merényletről számolt be a National Christian Evangelical Alliance of Sri Lanka elnevezésű keresztény szervezet.

Forrás: CNN / Magyar Kurír

Fotó: CNN

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás