2019. 04. 21.

Egyhavi jövedelmét ajánlja fel a Haladás kapusa a Sri Lanka-i terrorban érintett családoknak

Rendkívül nemes gesztussal élt a Szombathelyi Haladás 18 éves utánpótlás-válogatott játékosa, Kiss Ágoston: a fiatal tehetség egyhavi jövedelmét ajánlotta fel a Srí Lanka-i terrortámadásban érintett családok megsegítésére. Közleményében minden katolikus sportolót és jószándékú embert az adakozásra biztat.

A Szombathelyi Haladás U18-as válogatott hálóőre, Kiss Ágoston a sportnapilap (Nemzeti Sport – szerk.) szerkesztőségébe az alábbi közlemény juttatta el:

hirdetés

„Hosszú idény van mögöttem, végre családommal otthon lehettem a húsvéti szertartásokon. Nagyszombaton láttam az interneten, hogy Srí Lankán ugyanilyen ünnepre készülő katolikus közösségeket, mint a mienk, a hite miatt gyilkos támadás ért. Biztosan vannak hozzám hasonló korú srácok is, akiknek családját tragédia, szomorúság érte. Katolikus, profi sportolóként a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül szeretném labdarúgói egyhavi javadalmamat felajánlani a nehéz helyzetben levő családok megsegítésére. Kérek mindenkit, katolikus sportolókat, jó szándékú embereket, segítsék felajánlásukkal a Srí Lanka-i katolikus közösséget. Ahogy sportban, a vallások között legyen békesség!”

A fiatal játékos eddig háromszor volt kerettag a felnőttek között, a 2017/18-as idényben bajnok lett a Szombathelyi Haladás U19-es csapatának tagjaként, szerepelt a zöld-fehérek ifjúsági Bajnokok Ligája mérkőzésein, és eddig 15 alkalommal húzhatta magára az utánpótlás-válogatottban a nemzeti mezt.

Forrás: haladasfc.nyugat.hu

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás