2019. 04. 15.

“Hiszek az összefogásban” – Csaba testvér reagált a magyarellenességre

Facebookon reagált Böjte Csaba testvér arra a hírre, hogy magyarellenesség miatt kellett – ismét – megbüntetnie a román hatóságoknak két tévécsatornát. A ferences szerzetes üdvözölte a döntést és értetlenségének adott hangot az erdélyi magyarokat érintő gyülölet miatt.

Több tízezer lejes – forintra átszámítva több milliós – büntetést szabott ki a román hatóság két televíziócsatornára magyarellenesség miatt. Még a panaszt benyújtó székely civil jogvédőt is meglepte a gyors és kemény fellépés. Az esetre Csaba testvér is reagált egy szívhezszóló üzenettel:

“Csodálkozom a kicsi, szűkszívű embereken, akiknek a szívébe csak néhány ember vagy csak egyetlenegy nemzet fér bele!

hirdetés

Én székely vagyok, de ugyanakkor magyar is, és az egész Kárpát-medence belefér a szívembe!

Nincs az a tája e gyönyörű medencének, ahol nem érzem otthon magam! És nincs olyan itt élő nép, mely felé örömmel ne tudnám kinyújtani a kezemet! Gyermekvédelmi otthonainkban megtalálható a fehér és a fekete csokoládé minden árnyalata, és mindenik gyermek az én gyermekem! Tiszta szívvel állíthatom, hogy mindenik gyermek kedves, aranyos, szeretetre méltó! 

Románia nem a választott hazám, de mégis az otthonom! Sok – sok román embert is gyóntattam az évek során! A gyóntatószék térdeplőjére rogyva lettek nagyok szememben az emberek! Ennek az országnak állampolgáraként soha nem mondtam rosszat e tájról és annak szülötteiről, hisz ők is drága szülőföldemnek gyermekei! Az évek alatt mindent mit kaptam hazahoztam, hogy gazdagítsam az itt született gyermekeket! Tudom, hogy sokfélék vagyunk, de azt is tudom, hogy együtt e térséget tündérkertté tudjuk tenni és egymás nélkül pokollá válik az életünk! Hiszek az összefogásban, abban, hogy a szeretet országát, Isten országát itt a Kárpát-medencében és az egész nagyvilágon, Jézus Krisztus vezetésével fel tudjuk építeni!

Tisztelettel gratulálok a román hatóságnak, amiért azonnal és keményen fellépnek azok ellen, akik vétenek a jó testvériség ellen, akik a televízió adta lehetőséggel visszaélve, az erdélyi magyarokat bántották! Imádkozom mindazokért, akiknek szívét a gyűlölet beszűkíti, akik nem Isten drága ajándékát látják szülőföldjükön élő, dolgozó, imádkozó testvéreikben, hogy tágítsa szívüket Megváltónk értünk dobogó szíve szerint! 

A szeretet végső győzelmében bízva

Csaba testvér”

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás