2019. 04. 15.

“777-napot” tart a Bonum TV!

Megtisztelő ajándékot kapott a 777 csapata: április 24-én, szerdán a Bonum TV tematikus műsorral köszönt bennünket harmadik születésnapunk alkalmából!

A Bonum TV munkatársai azzal az ötlettel fordultak szerkesztőségünk felé, hogy április 24-én, szerdán délelőtt tematikus “777-napot” tartanának. Az egyeztetések még jelenleg is zajlanak, 7 (!) munkatársunk is vendége lesz szerda délelőtti műsorfolyamnak.  

A nem mindennapi felkérést nagy örömmel fogadtuk el, komoly megtiszteltetés ez a számunkra. Az örömteli hírt pénteken reggel jelentette be a Bonum TV, amikor Martí Zoltán főszerkesztő volt a “Délelőtt” című élő műsor vendége. Az interjú során több érdekesség is szóba került:

“Azt szoktuk mondani, hogy azért 777 az oldal neve, hogy minél többen megkérdezzék: a keresztény médiumok többsége olyan nevet választ, amelyből kitalálható, hogy milyen oldalról van szó. Mi szerettük volna, ha az emberek felkapják a fejüket a név hallatán. Nehezebben tudtunk volna új embereket megszólítani egy olyan névvel, amely a kereszténységünkre utal. Tudjuk, hogy vannak oldalak, amelyeknek 3 számból áll a nevük, de semmilyen közünk nincsen hozzájuk.  A 777 a Szentháromságnak az egyik jelképes száma is, illetve a tökéletességé is, amely ez esetben nem ránk mutat, hanem Istenre.

Olyan emberekhez is szólunk, akik nem járnak templomba, de az olvasótáborunk nagy többsége a vallását gyakorló fiatal, ez nemrég egy felmérésből is kiderült. Mind a kettőre büszkék vagyunk: arra is, hogy járnak templomba, és arra is, hogy egy fiatalokból álló réteget meg tudunk szólítani.

hirdetés

A 777 sikere – ha van ilyen – akkor az biztosan nem a földön keresendő, hanem az égben, mi sem tudjuk megfogalmazni az okokat. Talán annyiról van csak szó, hogy a magunk egyszerű módján beszélünk a hitünkről, a gyakran nekünk is döcögő hitünkről. Talán az olvasóink is érzik, hogy nem arról van szó, hogy egy magas lóról kivont karddal osztjuk a nagy bölcsességeket, hanem ugyanazokon a megpróbáltatásokon megyünk keresztül mint ők. És ugyanazokon a szépségeken, örömökön, Isten-élményeken.

Rengeteg tervünk van, olyanok is amelyekről még nem szabad beszélnünk. De virtuális térben is szeretnénk fejlesztéseket elkezdeni, amelyek a lelkiségi oldalát erősítik a 777-nek.”

Teljes beszélgetés:

Képet készítette: Bonifert Rita

 

 

Hírek Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás