2019. 04. 03.

Miért követem Jézust?

Hajlamosak vagyunk újra és újra visszatérni a régi mintába, amelyben az Istennel való kapcsolatunkban a kötelességtudó szolgálat és a mi teljesítményünk dominál, holott Jézus szeretete és megváltása nélkül ez mit sem ér. A TeSó blog szerzője, Molnár-Kovács Dorottya erről szóló remek írását szemlézzük.

Jézus visszatérése a Földre nem történt meg ezer évvel ezelőtt. Nem jött el négy-öt generációval ezelőtt sem. Nagyszüleink fiatalkorában sem. Pont most jönne el? Még biztosan van időnk – gondolja szívében a gonosz szolga. Egyik utolsó példázatában Jézus arról beszél, milyen fontos késznek lenni a Vele való találkozásra, a második eljövetelére, és számítani rá életünk minden percében.

Nemrég olvastam egy könyvet egy keresztyén házaspártól, akik fejezetről fejezetre a szolgálat fontosságát hangsúlyozták. Elmondták, hogy ők mindig az Isten ügyét, az elveszett lelkek Hozzá vezetését helyezik előbbre például a családjuknál vagy a gyerekeiknél is. Azt is leírták, hogy ez a munka sok áldozattal jár és nehéz, de készek akarnak lenni, sőt, alig várják az Istennel való találkozást életük végén.

Elgondolkodtatott, amit olvastam… Bár a szerzőpáros sokszor és sokféleképpen hangsúlyozta Isten iránti szeretetüket, ez a szeretet – legalább is olvasóként – nekem kötelességnek tűnt. Ugyanolyan áldozatnak, mint a szolgálat. Egy újabb feladatnak, amit teljesíteni kell, hogy megfelelően felkészülve várják az ítéletnapot.

Az okos és hű szolga példázata vajon erről a készenlétről beszél? A folyamatos szolgálatról, áldozatkészségről, kötelességtudatról és kötelesség-teljesítésről?

Az Isten, akit én megismertem, nem egészen ezt várja tőlünk.

Az én istenképem szerint csak akkor vagyok kész erre a találkozásra, ha elfogadtam, hogy egyedül – akármennyit szolgálok is – bűnös maradok Isten előtt, és ettől a bűntől csak Jézus tudott megszabadítani. A készenlét ebben a megváltásban való hitet jelenti, és szeretetet Isten és embertársaink iránt. Amit – Jézus tanítása szerint – egyedül a cselekedeteinkkel hitelesíthetünk.

Molnár-Kovács Dorottya

Forrás: TeSó blog

Fotó: pixabay.com

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás