2019. 03. 22.

Így gondolkozik a 777 OFFLINE vendége az érzelmekről

A 777 OFFLINE március 25-i, hétfői ingyenes eseményén Uzsalyné dr. Pécsi Ritával, neveléskutatóval fogunk beszélgetni az érzelmi intelligenciáról: vajon hogyan alakul ki, hogyan fejleszthető, mik a jellemzői fiatalkorunkban, a párkapcsolatunkban, a családunkkal való viszonyunkban. Ízelítőnek korábbi előadásaiból szeretnénk kiemelni pár gondolatot.

“A párkapcsolat abba belehal, ha bizonyos helyzetekben nem tudunk rugalmasan gondolkozni.  A rugalmas gondolkozás gyakorlatilag érzelmiintelligencia-készség.”

Vendégünk kiemelten fontosnak tartja, hogy életünk során megszerzett ismereteinket, vagy velünk született készségeinket a gyakorlatban is alkalmazzuk. Sajnos azonban a legtöbb esetben úgy látja, hogy “amit tudunk, az köszönőviszonyban sincs azzal, amit csinálunk.”

„Ez olyan, mint az izmok járáskor. Ha nem használtuk, ha nem gyakoroltuk, akkor nem hogy magasugrani, lépni sem fogunk tudni vele.”

„Ma társadalmi méretű problémánk a közöny és a közömbösség. Nem az a probléma, hogy nem tudjuk mit lehet egymással csinálni, hanem észre sem vesszük. Párterápiákon mindig ezek az első lépések: itt élünk egymás mellet és ő észre sem veszi, hogy…(sorolja) Nem arról van szó, hogy rossz volt a szándéka, észre sem vette. ”

hirdetés

Sokan szenvednek attól a párkapcsolatukban, hogy rossz családi mintákat hoznak otthonról. A neveléskutató szeretné, ha nem keserednénk el emiatt. “A családi minták nyilván nagyon mélyen bennünk vannak, de későbbi kapcsolatok során ezek átírhatóak.” Nem csoda, hiszen dr. Pécsi Rita szerint az érzelmi intelligenciánk egész életünk során fejleszthető.

“Egy férfit és nőt technikailag összetehetsz, de a minőséget mi fogja adni? A köztük lévő kapcsolat. Hogy ez egy egyéjszakás, egyhetes, egy életszakasz, vagy egy örök életre szól. A köztük lévő kapcsolat dönt.”

 

Gyere el te is  március 25-én hétfőn a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumba és tedd fel legégetőbb kérdéseidet vendégünknek párkapcsolatokról, családról, nevelésről.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet ennek a rövid űrlapnak a kitöltésével tudnak megtenni.

Kapunyitás: 18:30

Kezdés: 19:00

777 OFFLINE
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás