2019. 03. 19.

“Egy nap Isten megítél, és engem csak ez érdekel” – Jürgen Klopp

Nem akármilyen választ adott egy újságírói kérdésre a Liverpool labdarúgócsapatának népszerű német menedzsere, Jürgen Klopp. A nemzetközi labdarúgás egyik leghumorosabb karakterű embere, ezúttal teljesen komolyan beszélt hitéről, ahogyan azt már korábban is tette.

Az én dolgom az, hogy minden tőlem telhetőt megtegyek, hogy hozzásegítsem a csapatot a lehető legjobb eredményekhez. Nem az a célom, hogy ötven vagy akárhány év múlva emlékezzenek rám. Számomra ez nem nyomás, hanem lehetőség. Szeretem, amit csinálok, fantasztikus csapatom van, és ez elég ahhoz, hogy boldog ember legyek.

Tisztelem az emberek és a játékosok vágyait, és én is a részese lehetek ennek az álomnak. De számomra nem ez a végállomás, az embereknek talán az. Nem érdekel, ki ítélkezik felettem.

hirdetés

Egy nap Isten megítél, és ez az egyetlen dolog, ami érdekel.

Nem is érdekelhetne kevésbé a többi ember véleménye.”

Egy évekkel korábbi interjújában Klopp úgy fogalmazott, hogy az Istenbe vetett hite egy állandó biztonságot jelent életében. “Hűséges társ, aki gyakran ad erőt nekem.” A protestáns Jürgen Klopp következetesen megvallja hitét, amikor kérdezik erről az újságírók. “Amikor az életemre tekintek, akkor hihetetlenül hálás vagyok Istennek, és látom, hogy mennyire a kezei között vagyok” – mondta korábban a Guardian kérdésére. 

via: NSO

Fotó: The Week UK

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás