2019. 03. 15.

Kispál, Metallica és Kodály is a bencés kívánságlistán

Többek között a Metallica, a Kispál és a Borz, vagy éppen Kodály Zoltán neve is szerepel a bakonybéli Szent Mauríciusz monostorban élő bencés szerzetesrend nagyböjti zenei listáján. Az adventi időszak után ismét egy könnyű és klasszikus válogatást állítottak össze a bencések.

Aki nem követi nap, mint nap a Szent Mauríciusz monostor közösségi oldalát, annak talán újdonságként hat a bakonybéli bencés szerzetesrend zenei ízlésvilága. Pedig a klasszikus és a könnyű zene nagyjaiból szemezgető szerzetesek már az Adventben is terjedelmes playlisteket állítottak össze, amire még az Index is felhívta a figyelmet.

Ha pedig egyszer működött (Adventben több mint 25 ezren tekintették meg a két listát összesen), akkor jogosan gondolhatták, hogy miért ne ismételjék meg ugyanezt a nagyböjti időszakban is (a cikk írásakor már 12 ezer megtekintés felett járnak). Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de számomra nagyon sokat jelent a zene. Persze a nagyböjtben első sorban nem ezek a zenék jutnának eszembe egy kis ráhangolódásra, de belehallgatva mindenki meg tudja találni a saját ízléséhez és lelki világához illőt.

A könnyű zenei listán ugyanis Kispál és a Borztól kezdve, a Metallicán át egészen Bob Marley-ig széles a paletta.

hirdetés

De aki ebben az időszakban inkább elcsendesedne, a klasszikus válogatásban is megtalálhatja a hozzá illőt akár Bach, Mozart vagy éppen Kodály áll hozzá közelebb.

Ti mit hallgattok szívesen nagyböjtben, ha hasonló listát állítanátok össze?

 

Forrás és fotó: Szent Mauríciusz Monostor Facebook-oldala

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás