2019. 03. 09.

„Új szívet adok nektek” – az idei Máriabesnyői Mladifest mottója

A II. Máriabesnyői Mladifest legfőbb médiatámogatójaként örömmel jelentjük, hogy idén is lesz fesztivál 2019. május 24-26-ig. Februárban már a regisztráció is elindult a Mladifest új oldalán.

Akik már tavaly is voltak Máriabesnyőn a Mladifesten, azok tudják, hogy ez egy olyan fesztivál, ahol fiatalok együtt élhetik meg a hitüket egy gyönyörű természetközeli helyen. De mi is ez a Mladifest valójában és honnan származik?

A mladi fiatalt jelent, ami utal az ifjúságra, akiknek szól a fesztivál. Az első Mladifestet Medjugorjében rendezték meg, közel 40 évvel ezelőtt. Azóta minden nyáron több ezer fiatal gyűlik össze a kegyhelyen, hogy együtt dicsőíthessék Istent, megismerjenek közösségeket, inspiráló embereket és feltöltődve, újult erővel térhessenek vissza a mindennapokba, a szolgálataikba. Ezt a fesztivált honosította meg tavaly nyáron Bese Gergő atya, szerkesztőségünk tagja.

Máriabesnyőn is hasonló hangulat várja a fesztiválozó fiatalokat, mivel a medjugorjei fesztiválon szolgáló Santa Maria Choir adja majd a zenei szolgálatot. A dicsőítéseken, szentmiséken, liturgikus programokon kívül sok izgalmas programmal készül még a fesztivál szervezőcsapata. Többek között lesz egy Civil Falu, ahol  személyesen tudtok találkozni szervezetekkel, közösségekkel, nemes ügyeket, missziókat képviselő csoportokkal. Lehetőség lesz gyónásra, személyes beszélgetésekre, új barátok vagy közösségek megismerésére és több interaktív programra is.

Az idei fesztivál mottója:

„Új szívet adok nektek.” (Ez 36.26)

Aki eljön a fesztiválra, a mottóhoz és a fiatalokat leginkább érdeklő párkapcsolati, önismereti témákhoz kapcsolódó előadásokat, tanúságtételeket is hallhat többek között Böjte Csaba testvértől vagy Marinko atyától.

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is 90%-os kedvezménnyel utazhatnak, akik vonattal érkeznek a fesztiválra és időben regisztrálnak. A határon túlról érkező ifjúsági csoportok buszköltségeit szintén támogatja a fesztivál támogatója a Rákóczi Szövetség.

Ha szeretnél te is töltekezni, fiatalokkal találkozni és még bulizni is, regisztrálj és kövesd a Mladifest Facebook-oldalát, hogy ne maradj le a részletekről!

A képre kattintva galéria nyílik!
Programajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás