2019. 03. 08.

A lapra szerelt élet – Pintér Béla szétesett világunkról

IKEA – avagy lapra vagyunk szerelve címmel írt nemrég elgondolkoztató blogot a népszerű énekes, Pintér Béla.

“Nemrég az IKEA-ban vásároltunk egy ágyat. Lapra szerelten, ahogy azt kell. Minden tartozékot kicsomagoltam és bevittem a gyerekszobába, a szoba közepére pakolva őket, szépen egymás mellé. Időközben az ágy újdonsült tulajdonosa is megérkezett az iskolából. Újságoltam is Neki rögtön a jó hírt.

-Nézd fiam, itt az ágyad.
-Hol? 
-Hát itt. Igaz, még nem látszik a végeredmény, de minden itt van hozzá, ami kell.

hirdetés

…és valóban, ott voltak a csavarok, a sínek, a pántok, a bútorlap darabok. Minden. Ez itt az ágy? Igen. Vagyis nem. Igaz, hogy az utolsó szögig mindent tartalmaznak a dobozok, de ez mégsem az ágy. Így legalábbis nem az. Hiányzik a legfontosabb, ami nélkül az ágy csak csavar, meg tipli, meg bútorlap marad. Kell Valaki, (jelen estben apa) aki összerakja az alkatrészeket. 
Miközben szereltem, végig azon gondolkodtam, hogy az életemben minden megvan, ami a készhez kell. Jézus azért jött, hogy felkapcsolja a villanyt, és meglássuk, MINDEN ott van. Ott az „ágyunk” élvezhetjük, gyönyörködhetünk benne, a miénk. Csak éppen össze kell rakni. Az élet maga az összerakás! Ez a folyamat Apa nélkül nem megy. Emberek milliói fekszenek a bútorlapjaikon, mert azt hiszik, hogy lapra szerelt életet kell élniük …és nyomot hagy rajtuk a csavar meg a tipli, és csak szidják a konstruktőrt, hogy hogyan lehetett ilyen borzasztó ágyat tervezni. Béna, nyom, vág, szúr… Ezért sokan inkább a földön alszanak.
A villany felkapcsolása óta tudom, minden megvan. A kapcsolataimban, az adottságaimban, a körülményekben, minden apró részlet jól ki van találva. Még összeszerelési kézikönyv is rendelkezésre áll, abban minden pontosan, lépésről lépésre le van írva. Mindez persze önmagában még kevés. Mindent a megfelelő helyre kell illeszteni, hogy kialakulhasson a Tervező által megálmodott végeredmény. Mi vagyunk ez a végeredmény. Az apró alkatrészekből felépülő, egyedi, jól kitalált életünk. Ma talán még nem vagyunk készen. Itt-ott még alaktalan a helyzet, és nem látszik, hogy mi lesz ebből. De MINDEN ott van. Apa érti a dolgát, kész leszel. Hagyd hogy összerakjon.

A fotón a hasonlatban szereplő ágyikó látható. Miután apa összerakta.” 

 

Forrás: Pintér Béla blogja

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás