2019. 02. 21.

Hálalevelet írt Farkas Zoltán családja

A budapesti református egyetem Ráday utcai kollégiuma január 23-án este kigyulladt. A tűzben egy ember életét vesztette, Farkas Zoltán, négygyermekes családapa. Özvegye és gyermekei számára szervezett gyűjtésben több mint 37 millió forint adomány érkezett a család számára. Bogárdi Szabó István, a Dunamelléki református egyházkerület püspöke Facebook-oldalán osztotta meg a család hálalevelét.

Január közepén három kamasz gyújtogatott Budapesten, a 9. kerületi Markusovszky téren, a Ráday Református Felsőoktatási Kollégium térre eső részén. A kollégium lángra kapott, és szinte teljesen kiégett. Az épület második emeletén az egyik vendégszobában tartózkodó 46 éves férfi életét veszítette a tűzben, mindenki más épségben hagyta el a kollégiumot. A református egyház még a temetés előtt 3 millió forint gyorssegélyt utalt át a családnak és nyilvános adakozást hirdetett. 2019. február 20-ig 37.555.320 forint érkezett az elkülönített számlára. Jószándékú közösségek és emberek ezrei adakoztak, köztük különböző felekezetek, református gyülekezetek, és református egyházi vezetők – írja a reformatus.hu

Farkas Zoltán családjának hálalevelét Bogárdi Szabó István püspök tette közzé:

“Nehéz szavakat találni mindarra, ami az elmúlt közel egy hónapban velünk és körülöttünk történt. A fájdalom és a veszteség érzése mellett hálatelt szívvel köszönjük mindazok segítségét, akik ebben a nehéz időszakban mellettünk álltak és gyászunkban bármilyen módon osztoztak. Megindító és felemelő volt a felénk áradó önzetlen szeretet és támogatás számtalan formáját megtapasztalni – ismerősöktől és ismeretlenektől egyaránt.

hirdetés

Köszönjük azoknak, akik akár anyagi támogatásukkal, akár imáikkal és gondolataikkal, akár személyes üzeneteikkel, biztató mondataikkal jelen voltak és vannak családunk életében. A közösség támogató és megtartó erejének olyan megkérdőjelezhetetlen megnyilvánulása ez, amely még sokáig velünk marad.

Különösen köszönjük Bogárdi Szabó István püspök úrnak és a Magyar Református Egyháznak, hogy ezekben az embert próbáló időkben gyorsan és hatékonyan intézkedve, egy ország segítő szándékát összefogva álltak mellénk. Imádkozunk, hogy életüket és munkásságukat továbbra is kísérje Isten áldása.”

A gyászoló család

 

Fotó: parokia.hu
Forrás: reformatus.hu/Facebook

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás