2019. 02. 15.

Mississippi az életet választhatja

Megtiltanák Mississippi államban az abortuszt abban az esetben, ha az embrió szívdobbanását lehetne érzékelni.

Előszavazást tartottak Mississippi államban arról a jogszabály változásról, amely abban az esetben tiltaná meg a terhesség mesterséges megszakítását, ha a szívhang mellett az anya élete sem forogna kockán – számol be a hírről a Mandiner.

Mint az a Life Site News nevű életpárti hírportálon olvasható, a helyi szenátus 34-14, míg a képviselőházban 81-36 arányban ment át az új jogszabály előszavazása, amire még törvényhozási folyamatok várnak, mielőtt az állam republikánus kormányzója, Phil Bryant aláírja, ezáltal pedig törvényerőre emelkedik.

Hatalmas, évek óta várt győzelemről beszélt első nyilatkozatában az abortuszt betiltó törvény egyik kezdeményezője, a republikánus Angela Hill állami szenátor, aki szerint teljesen magától értetődőnek kell lennie annak, hogy megvédjék azt azt a magzatot, akinek már van hallható, érzékelhető szívverése.

hirdetés

Egy másik republikánus szenátor szerint az anyaméhnek kell a világ legbiztonságosabb helyének lennie egy magzat számára.

Több demokrata képviselő több módosító javaslatot nyújtott be, hogy tágítsák a kivételes eshetőségek körét, de végül egyiket sem szavazták meg a szövetségi állam képviselői. Egyikük, a demokrata John Faulkner képviselő szerint ezzel a törvénnyel tulajdonképpen megszűnik a nők abortuszhoz való joga.

A portál szerint több déli és középnyugati államban, így Floridában, Ohióban, Dél-Karolinában és Tennesse-ben hasonló szívhang-törvényeket nyújtottak be az abortuszt ellenző politikai erők. Mint ismerete, északon, New York államban éppen ezzel ellentétes törvényt fogadtak el.

Forrás: Mandiner

Fotó: Babafalva

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás