2019. 02. 12.

„Arra születtél, hogy valaki számára ajándék legyél” – Böjte Csaba testvér a házasságról

Csaba testvér újra szívhez szóló gondolatokat osztott meg, ezúttal a házasságról. Az M5 kulturális csatorna a Házasság Hete kapcsán kereste meg a ferences szerzetest, aki a maga egyszerűségével és hitelességével beszélt mindannyiunk számára megfontolandóan. 

Gyerekek között élek: a gyerekekben hihetetlen elementáris erővel a serdülő korban feltör a vágy a közösség után. Szomjúság, éhség, ez a vágy őket másik testvérük felé fordítja. Legfontosabb kérdés számukra, hogy kapjanak, találjanak egy olyan társat, akinek megfoghatják a kezét, akinek mindent elmondhatnak, akivel reggeltől-estig együtt lehetnek.  Ezért a célért képesek ők tanulmányaikat, mindent felrúgni. Ezt a vágyat, hisszük, hogy a Jóisten ültette az emberbe, és ezt a vágyat, nem lehet büntetés nélkül ignorálni.

Igen, szinte predestinál, belelök a párválasztásba, abba, hogy találj valakit magad mellé, akinek megfoghatod a kezét, akinek elmondhatod, hogy „nélküled az életem semmit sem ér”, hogy „veled, melletted szárnyaim nőnek”, hogy „le tudnám érted hozni az égről a csillagot”.

Azt gondolom, hogy nem az ember találja ki a házasságot, hanem a Jóisten, aki ezt a szép vágyat belénk ültette, és én bíztatok mindenkit szeretettel, hogy hallgasson a szívére. Isten nem fog helyettünk dönteni. Merjük a legszebb vágyunkat, legszebb álmunkat kivitelezni, megvalósítani. Keressük meg hiányzó társunkat, és legyünk boldogok.

A Család Évében erre a nagy igazságra próbálja az egyház és az állam is fölhívni a figyelmünket.

Arra születtél, hogy valaki számára ajándék legyél.

Merd vállalni hivatásod! Merj Isten áldása lenni egy férfi, egy nő számára, egy család számára! Teljesedj ki a házasság szentségében! S ha megszületett a döntés, és a házasságban egymásnak örök szerelmet vallottatok, akkor nyugodtak lehettek, mert a Jóisten nem játszik velünk.

Ő 5 év múlva, 10 év múlva nem mondja azt, hogy meggondoltam magam, hogy itt van egy újabb, egy jobb valaki. Én hiszem, hogy a szerelem örök életre szól. Te is arra vágysz, társad is arra vágyik, hogy együtt maradjatok. Fogd meg a kezét, és ne engedd el soha! Ti összetartoztok, egymásért felelősök vagytok, és az utolsó ítéleten számot is kell adjatok egymásról!

Forrás: M5/Mária Rádió

Fotó: PolgarPortal

Borítókép - Fotó: Forrás: MTI
Szemle
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Eszenyi Gyula 2019. 02. 13. 10:38

    Soha nem csak szerelem szàmit nem kell hàzasàg hit vagy eskű se 5-10-20 év és még egyűt vagy a pârodal az igazi tàrs!