2019. 01. 24.

Mit jelent nekem a GLS? – Illéssy János

Illéssy János pénzügy-számviteli szakember, tanár és a KEVE Társaság korábbi elnöke, a GLS (Global Leadership Summit) magyarországi szervezői csapatának operatív vezetője. Illéssy János a rendezvény honlapjának arról mesélt, hogy miért is vált szenvedélyévé az a konferencia, mely szerte a világon minden vezetőt inspirálhat. Az idei évi konferenciát március 29-30 között rendezik meg.

2012-ben találkoztam először Ulf Österlunddal, a Willow Creek Association európai vezetőjével. Egy chicagói gyülekezetben minden év augusztusában megtartott vezetői konferenciáról, a Global Leadership Summit-ról (GLS) mesélt nekem, és próbálta támogatásomat megszerezni (korábban 9 évig szolgáltam a Keresztyén Vezetők és Üzletemberek Társasága, a KEVE elnökeként). A konferencia ugyanis a 25 év alatt nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát, és szinte már minden európai országban vetítették a GLS előadásokat helyi nyelvre fordítva, felvételről, pár hónap késéssel. Magyarország még kivétel volt.

Udvariasan végighallgattam és a beszélgetés végén sok sikert kívántam neki. Magamban ezt gondoltam: „Szegény ember. Azt hiszi, hogy a magyar vezetők amerikai videó-előadásokat fognak hallgatni felvételről? Esélytelen.”

Isten nem így gondolta. A magyar csapat – nélkülem – elkezdte a szervezést és eljött 2014, az első budapesti konferencia. Magam sem értem hogyan, de én is ott voltam moderátorként.

Az érzéseimet nem írom le, csak a végeredményt. GLS-függő lettem. Nincs egy év, hogy kihagynám, semmi pénzért. Azóta eljutottam Chicagóba is, az eredeti helyszínre, és nem szűnik meg bámulatom, Isten mennyire mélyen spirituális, ugyanolyan elképesztően profi üzeneteket készít el a vezetőknek. Mindenhol, szerencsére már Magyarországon is. Mindenhol, minden szektorban. Mindenkinek szól a GLS, legyen hívő, kereső, vagy ateista. Legyen vezető az üzleti életben, a közszolgálatban, egyházi életben, oktatásban, legyen diák, férj, feleség, édesanya, édesapa. Mert mindenki formál!

hirdetés

Igen, videó előadások felvételről. A GLS lenyűgözött és ez az érzés azóta sem szűnt meg, csak kiegészült a csillapíthatatlan vággyal, hogy minél több honfitársam láthassa és hallhassa a GLS-t magyarul. A legmodernebb tartalmat a legjobb előadóktól. Egy keresztény gyülekezeti környezetben.

A vezetés számít. A formálás számít. Ön is formál. El kell jönnie. De vigyázzon, mert ön is minden bizonnyal függő lesz.

 

A konferenciáról bővebben itt lehet tájékozódni.

Jegyvásárlásra itt van lehetőség.

Interjú
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2019. 01. 24. 19:13

    “Isten mennyire mélyen spirituális, ugyanolyan elképesztően profi üzeneteket készít el a vezetőknek.” A mindenit,újabb dolgok derültek ki Istenről,igaz mi aggattuk rá,de sebaj. Ezen a kijelentésen nagyon meglepődtem.Egyeseknek Isten olyan mint egy kifestő.Kinyitják a füzetet,festék van -mindenkinek más fajta és színű – aztán az alkalomhoz,érzelmekhez, illően festegetnek,hol így ,hol úgy. Ráadásul sokszor átfestik,mert valami más történt velük és ez kihat a “művészetükre ” is.Ezzel nagy baj nincs,ilyenek vagyunk,csupán annyi,hogy minden általunk használt színnel elfedjük a valódi színeket.Talán számunkra önmagában Isten túl unalmas,egyszerű ezért dobunk rajta,ízlésünk szerint. (ne légy mérges,csak gondold végig,esetleg kérdezd meg egy másik hívőt,ő mit tulajdonítana Istennek.Biztos sok-minden mást.)Hangsúlyozom!! Ez egy emberi vágy,ez van.Én hagyom a festegetőket és remélem cserébe ők is hagyják,hogy felhívjam a figyelmet mit csinálnak.Ki ki a maga módján alkalmaz mindent.
    Istent nem lehet megismerni.Ő annyira egyszerű,hogy ezt fel nem foghatjuk.Fura,hogy nekünk egy rettentően bonyolult Istenképünk van.Mért jó ez?
    Te,aki nem értesz velem egyet,neked szükséged van a tiédre.Jó az,pont olyan amire szükséged van.(hisz benned létezik)