2019. 01. 23.

Vizy Márton és Csányi Tamás is a 777 OFFLINE vendégei között!

Hatalmas érdeklődés övezi a 777 OFFLINE januári 28-i, hétfői eseményét, amelynek témája az egyházi zene lesz. Két újabb vendéggel bővült az amúgy is rangos meghívottak listája: Csányi Tamás karnagy és Vizy Márton dalszerző csatlakozik Hegedűs Endréhez, Gável Andráshoz és Csiszér Lászlóhoz!

Az est során a könnyűzene és a komolyzene neves magyarországi képviselői beszélgetnek majd. Vendégünk lesz Hegedűs Endre Kossuth -díjas, Liszt-díjas zongoraművész, Csányi Tamás, a Ciszterci Szent Imre templom karnagya, Vizy Márton dalszerző és előadó, Csiszér László énekes, zenész, dalszerző; és Gável András énekes, zene- és szövegíró (Eucharist Zenekar).

Vizy Mártont aligha kell bemutatni a nagyközönségnek, hiszen többek között ő szerezte az Én, József Attila című musical zenéjét, amely bemutatója óta töretlen sikerrel megy a Madách Színházban. A sokoldalú zeneszerző kifinomult ízlése és ismerete egészen biztosan rengeteget hozzá fog adni a beszélgetéshez.

hirdetés

Nem lenne igazi a beszélgetés egy karnagy nélkül: nagy megtiszteltetés számunkra, hogy elfogadta felkérésünket Csányi Tamás a budai Ciszterci Szent Imre templom karnagya! A zenetanár diplomával rendelkező művész a templom kórusához 1979-ben csatlakozott és azóta vállal részt az egyházközség zenei programjainak, hangversenyeinek szervezésében. Elkötelezett a régi magyar, illetve a történelmi Magyarországon keletkezett egyházi hagyaték feldolgozása iránt (S. Capricornus, F. Pfeifer, J. és M. Haydn, V. Deppisch, J. J. Fuchs, G. J. Werner hagyatéka stb.) Szerkesztője és közreadója a 2004-ben, majd 2012-ben ismét megjelent „Szép régi énekek” című népénekgyűjteménynek, amely 89, eddig még nem publikált éneket tartalmaz orgonakísérettel.

A beszélgetés során számos kérdés felmerül majd, többek között az, hogy…
– összeegyeztethető a komolyzene és a könnyűzene a templomi szertartásokon?
– melyik hangszernek van helye a templomban?
– honnan ered a hangszerek használata a szertartásokhoz?
– mi a helyzet külföldön és idehaza?

A beszélgetés házigazdája: Vágvölgyi Gergely, a 777 szerkesztője.

Időpont: 2019. január 28., hétfő, 19:00 – 21:00.
Kapunyitás: 18:30.

Helyszín: a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium díszterme. (XI. Villányi út 27.)

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi nagyon rövid űrlapon (max. 1 perc.) tudsz: https://offline.777blog.hu/offline/a1a93293-1b05-11e9-86c1-00163c02c5c7
A beszélgetés második felében tabuk nélkül lehet kérdezni vendégeinket, akár Facebook-oldalunkon keresztül, akár személyesen! Az eseményről további részleteket tudhatsz meg a 777 oldalán, és a rendezvény közösségi oldalán!

777 OFFLINE
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás