2019. 01. 20.

Öt órán át lesz Ferenc pápa Csíksomlyón

Helikopterrel érkezik majd Ferenc pápa Csíksomlyóra június elsején dél körül, majd az általa celebrált szentmisét és az ebédet követően Jászvásárra indul. A nap jelentős részét, mintegy öt órát a csíksomlyói kegyhelyen tölti majd a pápa – tudta meg a Székelyhon.

Oláh Zoltán kanonok a Székelyhon megkeresésére elárult néhány részletet a pápalátogatás programjáról. A Gyulafehérvári Főegyházmegye pápalátogatás ügyében illetékes sajtóreferense tájékoztatott, hogy feltehetően a csíksomlyói nyeregben jár majd körbe a szentatya pápamobilon, hogy minél közelebb kerüljön híveihez.

A nyeregben tartott szentmisét latin nyelven celebrálja a pápa, a prédikációt pedig olasz nyelven tartja, amelyet magyar nyelvre fordítanak. Ez a gyakorlatban úgy fog történni, hogy a pápa elmond néhány gondolatot olaszul, szünetet tart, amíg lefordítják magyar nyelvre, majd folytatja a prédikációt ugyanígy.

Oláh Zoltán azt is hozzátette, megoldást keresnek arra, hogy más nyelveken is elérhető legyen a prédikáció, akár a Mária Rádión keresztül, akár más kommunikációs csatorna révén. Arra a kérdésre, hogy kik lesznek a Főegyházmegye meghívottjai, mindössze annyit mondott, hogy egyelőre még nem készült el a meghívottak végleges listája, hozzátéve, hogy mindenkit, aki ezen az egyedülálló történelmi eseményen részt szeretne venni, várják szeretettel, akár Erdélyből, akár Magyarországról, Felvidékről, Vajdaságból, Kárpátaljáról, vagy bárhonnan érkezne, hogy találkozhasson Csíksomlyón Ferenc pápával.

Forrás: Székelyhon

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás