2019. 01. 16.

Nyíltan kérdezhetsz az abortuszról!

Életbevágó rovatunk közössége, a Fiatalok az Élet Szolgálatában (FÉSZ) tagjai filmbemutatóval egybekötött beszélgetést szerveznek az abortuszról.

Mi járhat egy lány fejében, amikor azzal szembesül, hogy terhes, a gyerek apja kihátrál a történetből és ő teljesen egyedül marad? Hogyan tud megküzdeni a saját érzéseivel, a környezete nyomásával és a magánnyal? Hogyan vívódik és miért nem tud beszélni mindarról, ami vele történik?

Ezen gondolkodott el Dubinyák Réka rendező, aki a FÉSZ megrendelésére igaz történet alapján rövidfilmet forgatott egy lányról. Júlia szerepét Mészáros Blanka alakítja.
Vajon megmarad a baba vagy végül az abortusz mellett dönt?

A FÉSZ megrendelésére Joós Andrea művészi képsorozatot rajzolt az ember méhen belüli fejlődéséről. A képeket most először lehet élőben megtekinteni.

hirdetés

Január 28-án 15 órától kerekasztal beszélgetésben vitatjuk meg a kérdéseket, amelyeket a film felvet, és megismerhetjük az alkotók gondolatait is.

A kerekasztal résztvevői: Mészáros Blanka a film főszereplője, Joós Andrea a képsorozat alkotója és a FÉSZ közösség fiataljai.
Moderátor: Keresztes Ilona a FÉSZ közösség alapítója, a Kossuth Rádió Vendég a háznál c. műsorának felelős szerkesztője.

A helyszínt a D18 – Kávézó és Könyvesbolt biztosítja, az eseményt itt találjátok: 12 hét – filmbemutatóval egybekötött beszélgetés az abortuszról

Mindenkit szeretettel várnak!

 

Életbevágó Programajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás