2019. 01. 10.

Ferenc pápa június elején Csíksomlyóba látogathat

Romániai lapértesülések szerint júniusban többek között Csíksomlyóra is ellátogat Ferenc pápa – ő lehet az első egyházfő, aki a székely kegyhelyre látogat.

A Q Magazine az elnöki hivatalból származó forrásokra hivatkozva azt írta csütörtökön, hogy Csíksomlyót is felkeresi idei romániai látogatásán Ferenc pápa – írja a Maszol.ro

A lap információi szerint a katolikus egyházfő május 31-én érkezik meg a román fővárosba, és három napot tölt az országban. Ez idő alatt Iaşi-ba is ellátogat, illetve Balázsfalvát és Csíksomlyót is felkeresi. Bukarestben Ferenc pápa Daniel ortodox pátriárkával közösen imádkozik a bukaresti Nemzet Megváltása katedrálisában, majd a fővárosi Szent József-székesegyházban misét celebrál. A  Q Magazine úgy tudja, hogy a pápa látogatásának hivatalos programját pénteken ismerteti a Vatikán. 

hirdetés

Urbán Erik, a csíksomlyói kegytemplom igazgatója a Maszolnak elmondta: csak akkor derül majd ki, hogy a pápa valóban felkeresi-e Csíksomlyót, amikor hivatalosan közlik az egyházfő romániai látogatásának programját. „Amíg nincs hivatalos program, addig mi sem tudunk semmi. Addig minden ezzel kapcsolatos információ álhírnek számít” – jelentette ki. Urbán Erik hozzátette: a román elnöki hivatal és a Vatikán közösen fogja majd nyilvánosságra hozni Ferenc pápa látogatásának programját.

Ferenc pápa a második egyházfő, aki Romániába látogat. Szent II. János Pál pápa 1999-ben elsőként látogatott el a többségében ortodox országba az 1054-es nagy egyházszakadás után.

Forrás: maszol.ro
kép: aim.org

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás