2019. 01. 07.

#imatipp – Szerelmeseknek, ábrándozóknak

Ha szerelmesek vagyunk, vagy tetszik valaki, akkor hajlamosak vagyunk nem reálisan látni a másikat. Idealizáljuk őt, kettőnk kapcsolatát, közös jövőnket, nem vesszük észre az árulkodó rossz jeleket, a piros lámpákat. Az ima ilyenkor különösen is nagy segítség, felnyitja a szemünket és segít, hogy Isten kezébe tudjuk helyezni vágyainkat.

Ebben a blogban szeretnék imatippet adni egyedülállóknak, valamint a kapcsolatban élőknek is ahhoz, hogyan tudják kiszemeltjüket vagy párjukat imádságban hordozni.

Egyedülállóknak

Drága Mennyei Atyám!

Köszönöm, hogy megismerhettem ezt a fiút/lányt. Kérlek áldd meg a veled való kapcsolatát, a céljait, terveit, álmait. Add meg neki, hogy megtalálja azt az embert, akivel boldogan leélheti az életét. Uram, te látod az én vágyaimat, látod, hogy szívből szeretném, ha én lennék az az ember, de azt is tudom, hogy te ismered a legjobban a szívemet és azt, hogy ki tudna engem kiegészíteni. Kérlek add, hogy én is megtalálhassam azt az embert, akivel boldogan leélhetem az életemet. Áldd meg őt türelemmel, szeretettel, és a Te ismereteddel! Kérlek add, hogy megtalálhassuk egymást, és mindenekelőtt legyen meg a te akaratod!

hirdetés

Ámen

 

Párkapcsolatban

Drága Mennyei Atyám!

Köszönöm neked a páromat, köszönöm, hogy ilyennek teremtetted. Kérlek, áldd meg a veled való kapcsolatát! Add meg neki, hogy Benned megtapasztalja a tökéletes szeretetet, azt amit én emberi gyengeségeim miatt nem fogok tudni megadni neki sosem. Mégis szeretném, ha úgy látnánk egymást, ahogyan Te látsz minket, ha úgy szerethetnénk egymást, ahogyan Te szeretsz minket személyesen. Segíts, hogy Rád tudjuk alapozni a döntéseinket, mert Veled nem fáradunk el a jót cselekedni. Bár fájdalmas belegondolni, de lehet, hogy rosszul látjuk egymást és a kapcsolatunkat. Uram, ha ez így van, segíts felismerni, ha nem lennénk boldogok egymás mellett. Add, hogy ez az ismerkedés bölcs döntéshez tudjon vezetni, kérlek legyen meg ebben is a Te akaratod!

Ámen

#imatipp
hirdetés

2 hozzászólás

  • Válasz Filipánics Tibor 2019. 01. 07. 19:31

    Szia!
    “Ha szerelmesek vagyunk, vagy tetszik valaki, akkor hajlamosak vagyunk nem reálisan látni a másikat. Idealizáljuk őt,..” Szerintem ez a helyzet sokak Istenkapcsolatában is.Nem a klasszikus szerelmet értem alatta de a viselkedést módját igen.Természetesen ezt belülről senki nem veszi észre,sőt teljesen elfogadhatónak tartja.Ebben segítenek bennünket a dogmáink amiből nagyon nehéz kilépni.*** “és mindenekelőtt legyen meg a te akaratod! ” Mért az övé? De ha mégis elsősorban az övé legyen meg,akkor mért imádkozunk magunkért és másokért? Mért nem csak annyit,hogy Legyen meg a te akaratod,és ennyi. Szerintem (!!!) ez egy kiskapu.Mindig mindent magunkért,másokért teszünk DE Istent félünk kihagyni,mert belén ivódott,hogy ő az első.Vonzódunk hozzá,kell nekünk egy külső hatalom.A borzasztó az,hogy nagyon is kell ez az olykor félelmet keltő és erős valaki,mert enélkül azt csinálnánk amit jónak ítéltük és az nagyon veszélyes.Az ember egy nagyon érdekes lény.Imádja a korlátlanságot de anélkül életképtelen.E kettő határ vonal között lavírozunk.És néha én is megállok és azt mondom magamnak: “Tibor,biztos vagy abban,hogy ha rájönnének ki Isten,az élet megmaradna még 100 évig?”
    Én pl soha nem akarok Isten kedvében járni,soha. Én magam és mások kedvében szeretek járni úgy,ahogyan jónak ítélem.Nyilván hatással van rám a kereszténység és a kultúra is,de mint látszik azért elég durván rángatom ki magam alóla sok esetben.
    Nagyon sok cselekedetünket én képmutatásnak látom. Ha te nem,nagyon jó!Lehet,velem van a baj.

  • Válasz Dan 2020. 11. 28. 16:47

    Nagyon sok esetben védett rózsafelhő ködben tapogatózubk mindannyian kapcsolatunk elején. Azonban a sok beszélgetés kinyitja személyeségünk. Ilyenlkor vagy lelépcsőzzük a külömbséget vagy lelépünk. Ilyenkor kerül mérlegre a szmélyiség éhsége a jóra.