2019. 01. 03.

Ferences szerzeteseket tartóztattak le egy abortuszklinikánál

Ferences szerzeteseket tartóztattak le az amerikai Trentonban, New Jerseyben még karácsony előtt két nappal, amiért rózsafüzért és bátorító üzeneteket osztogattak a Planned Parenthood abortuszklinikája előtt – írja több hírportál beszámolója alapján a mandiner.hu és az S4C.News. 

Fidelis Moscinski atya és három társa a klinika épületében is osztogatták a rózsafüzéreket egy kis kártyával, amire lélekerősítő üzenet volt írva. Az S4C.News magyar nyelvű beszámolója idézi a uCatholic portál cikkét, mely szerint a kártyára helyi életpárti tanácsadó telefonszámát írták, amivel az volt a szerzetesek célja, hogy az abortuszon gondolkodó anyák az életet támogató álláspontot, érveket is halljanak, ne csupán az abortusziparban érdekelt Planned Parenthood reklámszövegeit. 

Ezen kívül a kártyán az alábbi szöveg is szerepelt; “az új élet, bár aprócska, a megismételhetetlen öröm ígéretét hordozza”. A portál arról is beszámolt, hogy a szerzetesek tartózkodása idején volt egy pár, amely meggondolta magát és megtartotta gyermekét, amelyet Moscinksi atya győzelemnek értékelt. 

A kiérkező rendőrök felszólították őket a távozásra, ám erre a szerzetesek nem voltak hajlandók. “Nem mehettünk el. Az ártatlan, születendő gyermekek hamarosan halálra kerülnek, és úgy döntöttünk, hogy ott maradunk” – mondta később Fidelis Moscinski. A hatóság emberei később a szerzetesek letartóztatása mellett döntöttek. 

 

forrás: S4C.News, mandiner.hu.

Hírek Szemle
hirdetés

6 hozzászólás

  • Válasz Lolar 2019. 01. 04. 15:31

    Veletek ez a baj. Nem értitek meg, amikor senki nem kíváncsi rátok. A szerzetesek birtokháborítás miatt lettek letartóztatva. A rendőrök kijöttek, közölték, hogy távozzanak, ezt ők megtagadták, tehát letartóztatásra kerültek. Miért jöttek ki a rendőrök? Talán azért, mert valaki hívta őket? Talán azért, mert az ott lévők nem voltak kíváncsiak a vallásos biszbaszra? Fogjátok fel, hogy nem alapvető jogotok prédikálni olyanoknak, akik nem kíváncsiak rá.

    • Válasz Martí Zoltán 2019. 01. 04. 17:08

      Fogd fel hogy itt emberi életekről van szó, akiknek alapvető joguk van az élethez, mint ahogy neked is az van, és szerencsére meg is születtél!

  • Válasz Lolar 2019. 01. 05. 00:03

    Lemasírozhatnánk azon az úton, amit te jelöltél ki és belekezdhetnénk abba a vitába. Felesleges volna. Függetlenül attól, hogy ebben a vitában nektek van-e igazatok (szerintem nem), a lényeg a következő: mindennek meg van a helye és az ideje, a szabályok pedig mindenkire vonatkoznak – igen, rátok is. Lehet terjeszteni az igét, lehet „segítséget” nyújtani a „bajbajutott” anyáknak, de a megfelelő körülmények között. Amíg birtokháborítást követtek el közben, addig pont nem érdekel, hogy éppen milyen morális érvvel akarod igazolni. Ne. Prédikáljatok. Kéretlenül. Én sem rúgom rád a templom ajtaját, hogy kiverjem a fejedből a meséket. Meg is sértődnél, valószínűleg távozásra szólítanál fel, ha pedig nem megyek és a rendőrök megérkeznek, mert kihívod őket (jogosan), akkor törvényesen tartóztatnak le, ha még az ő kérésükre sem vagyok hajlandó visszavonulót fújni.

  • Válasz Zsolt 2019. 01. 06. 08:01

    Nagyon sokan nem értenek egyett az abortuszal csak nem tudjàk hogy hol kell vagy lehet ez ellen tenni valamit vagy az anyukàkat jobb belàtàsra birni. Ezek a szerzetrsek tudtàk és mentek. Mig mi itt csak beszèlünk róla ők cselekedtek is. Ès nagyon jól tették.

  • Válasz Sensus Fidelium 2019. 01. 08. 07:16

    Szerencsére Magyarországon ilyen nincs, itt az egész ország, minden egyes kórház egy abortuszklinika.

    Erről kéne írni.

  • Válasz Sensus Fidelium 2019. 01. 09. 08:47

    Magyarországon, egy állítólagos „keresztény” országban, az emberek döntő többsége teljen meg van elégedve azzal, hogy a „magyar” kórházak MÉSZÁRSZÉK módjára működnek.

    Erről szóló tudósítás? Zéró. Senki sem mer nekimenni. Egyszerűbb, kényelmesebb A New Jersey-i Trentonról beszélni.

    Életemben nem hallottam A New Jersey-i Trentonról. Nem érdekel a New-Jersey-i Trenton. Engem Magyaroszág érdekel.

    A Magyarország az állítólagos nemzeti és keresztény Kásler Miklós emberminiszter alatt is egy GYERMEKMÉSZÁRSZÉK.

    Kásler nyilvánvalóan egy csatolmány, a felcsúti Orbán csatolmánya. A felcsúti Orbán egy nemzeti színbe álcázott neoliberális szörnyeteg, aki folytatja a gyermekek lemészárlását.