2018. 12. 27.

Miért jött Jézus a Földre?

Miért is jött Jézus a Földre? Mi volt ennek az értelme és a célja? Paul Harvey egy nagyon találó példázatban ad választ ezekre a kérdésekre.

Egy farmer egy kemény téli estén furcsa dörömbölést hallott a konyhája ablakán. Egy másik ablakon kilesve látta, hogy a hidegtől reszkető apró verebek, amelyeket a benti fény és melegség látványa csalogatott oda, zörgetik az üveget.

A földművest meghatotta a látvány, ezért felöltözött, és végigcammogott a friss hóban, hogy kinyissa a pajta ajtaját a didergő madaraknak. Felkapcsolta a lámpát, majd egy kis szénát dobott a sarokba. A verebek azonban minden irányban szétröppentek, amikor kilépett a házból, és félelmükben elrejtőztek a sötétben. 

hirdetés

A férfi mindenféle csellel próbálkozott, hogy becsalogassa őket a pajtába. Kekszdarabkákat szórt végig az ösvényen, hogy mutassa nekik az utat. Megpróbált a madarak mögé kerülni, és a pajta felé terelni őket. Semmi sem használt. A madarak féltek az idegen óriástól, aki pedig segíteni szeretett volna rajtuk. 

A gazda visszament a házba, és az ablakon át figyelte a halálra ítélt verebeket. Eközben eszébe jutott valami: Bárcsak madárrá változhatnék egy pillanatra! Akkor egy lennék közülük, és nem ijednének meg tőlem ennyire. Megmutathatnám nekik, hol találnak meleget és biztonságot.

Ebben a pillanatban valami kezdett megvilágosodni benne. Megértette, hogy Jézus is éppen ezért született a világra.

Jézusnak azért kellett emberré lennie, hogy utat mutathasson nekünk, hogy egyértelműsítse az Atya üzenetét, hogy megmutassa az örök életre vezető utat. 

Nagy kérdések
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás