2018. 12. 25.

Ferenc pápa karácsonykor is meglátogatta XVI. Benedeket

Karácsonyi ajándékot kapott XVI. Benedek emeritus pápa utódjától, azaz Ferenc pápától. A látogatásról a Vatican News oldala számolt be.

December 21-én, pénteken este negyed hétkor Ferenc pápa felkereste XVI. Benedeket a Mater Ecclesiae monostorbéli otthonában. Ferenc pápa karácsonyi jókívánságait fejezte ki Elődjének és a baráti beszélgetés során egy kis ajándékcsomagot nyújtott át a nyugalmazott pápának.

Ferenc pápa és elődje, XVI. Benedek között rendszeres a kapcsolattartás, amióta XVI. Benedek pápa 2013. február 11-i lemondását követően visszavonult a Vatikáni Kertekben álló monostorba, ahol életét imádságnak, a teológia művelésének, időnként zongorázásnak és pihenésnek szenteli.

A mostani, karácsony előtti találkozást megelőzően Ferenc pápa mintegy két hónapja találkozott XVI. Benedekkel, VI. Pál pápa és Oscar Romero érsek szenttéavatása előestéjén. Nem sokkal korábban a június végi bíborosi konzisztórium után kereste fel a Szentatya az emeritus pápát a frissen kreált 14 bíboros társaságában. E rövid találkozások során rendszerint közösen imádkoznak, kérvén az Isten áldását szolgálatukra.

Forrás: Vatican News

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás