2018. 12. 07.

Imára hív az üldözött keresztényekért a Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat adventi kampányában imádságok gyűjtésébe kezdett a Közel-Keleten élő keresztény emberekért, a háború kárvallottjaiért.

Országos kampányt indít az üldözött keresztényekért és a közel-keleti háború kárvallottjaiért a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, melynek címe: ‘Imádkozókat toborozunk és imákat gyűjtünk’. Alább teljes terjedelmében közöljük a Szeretetszolgálat alapító elnökének, Kozma Imre atyának a felhívását. 

 

Kedves Testvérek!

Közel-Keleten a véres összecsapások a mindennapok részévé váltak. A keresztények számának csökkenése kétségbeejtő méreteket öltött az elmúlt évek során. Szíriában a keresztények fele eltűnt, Irakban a helyzet ennél is drasztikusabb.

hirdetés

Ha ez a folyamat nem áll meg, akkor a kereszténység, ott és onnan, véglegesen eltűnik, ahol a bölcsője ringott.

2018. Adventjén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos kampányt indít, amelynek címe: Imádkozókat toborozunk és imákat gyűjtünk. Kérjük, nyíljék imára minél több ajak, és írják le támogató gondolataikat, imáikat. Néhány sort, vagy akár, csak egy szót. Küldjék el üzeneteiket nekünk, és mi vállaljuk, hogy átadjuk a szíriai Damaszkusztól 30 km-re található, a Feldarabolt Szent Jakabról elnevezett Mar Yakub kolostor elöljárójának.

Fejezzék ki együttérzésüket, hiszen minden magyar egyenként nem lehet tevékeny részese egy karitatív segélynyújtási akciónak, de imádságban, jókívánságban, lelki cselekedetekben erre lehetőségünk van, mi több, ez kötelességünk is.

Mutassuk meg ismét és újra, hogy Magyarországnak van a legnagyobb szíve!

Kampányunkban fényképkiállítást is szervezünk. Elsőként Budapesten, de vándorkiállítási céllal, melynek során a Magyar Máltai Szeretetszolgálat saját szíriai anyagából válogat, és bemutatjuk az ott végzett munkánkat az érdeklődőknek. A kampányhoz honlap, közösségi elemek, valamint széles körű médianyilvánosság is társul.

Kozma Imre

 

A kezdeményezéshez csatlakozók az imákat és üzeneteket elküldhetik írott formában, illetve videóüzenetként is. Elektronikus leveleiket az imadsagotkerunk@maltai.hu. címre várják, de lehetőség nyílik arra is, hogy a Facebookon üzenjünk a facebook.com/mmszkozelkelet oldalon. A postai úton eljuttatott imákat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat címére várják: 1125 Budapest, Szarvas Gábor út 58-60. A borítékra feltétlenül írják rá: „Imádságot kérünk”.

 

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás