2018. 12. 06.

#csakegygondolat – Átmegy rajta, de nem nyeli el

“Mikor vízen mész át, veled vagyok, és ha folyókon, azok nem borítanak el. Ha tűzben jársz, nem égsz meg, a láng nem perzsel meg téged.”

Nincs híd, mégis át kell mennünk a vízen, és éreznünk kell a folyó sodrását. De Isten jelenléte a sodrásban többet ér számunkra, mintha egy komphajó vinne át bennünket a másik partra. Meg kell próbáltatnunk, de diadalmaskodhatunk, mert maga az Úr lesz velünk, és Ő hatalmasabb, mint a vízáradat. Még ha máskor távol is lenne tőlünk, a nehézségek és veszedelmek között bizonyosan velünk van. Bár csapjanak magasra az élet bajainak hullámai körülöttünk, az Úr minden alkalommal átsegít rajtuk. Isten ellenségei kiagyalhatnak sok mindent a vesztünkre, és kegyetlen csúfolódásaik hasonlók lehetnek a tüzes kemencéhez, de mit árt ez nekünk? Átmegyünk a tűzön. Ha Isten velünk van, nem perzselődünk meg; még a tűz szaga sem érződik meg rajtunk. Milyen csodálatos biztonságban van a felülről született és a menny felé tartó zarándok! Az áradatba nem fullad bele, a tűz nem égeti meg.

Ó, Uram, a te jelenléted a legjobb védelem utunk számtalan veszedelme között. Íme, hittel rád bízom magam, és lelkem nyugalomra talál benned. 

hirdetés

 

C.H. Spurgeon

#csakegygondolat
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2018. 12. 06. 13:19

    Üdv!
    Ez telis-tele van hibákkal,pedig csak pár sor.
    ” Isten jelenléte a sodrásban” Úgy állítja be,mintha csak a nehézségeknél lenne jelen,pedig mindig jelen van.Az,hogy mi csak ekkor számolunk vele az minket minősít.(tudom,nem mindenkit)
    “Ő hatalmasabb, mint a vízáradat.” Meg még hatalmasabb a hurrikánnál,földrengésnél,stb.Nincs nála hatalmasabb,ne ragozzuk.
    “Még ha máskor távol is lenne tőlünk, ” Ki hisz egy olyan Istenben,aki hol közel hol távol van tőlünk?Én nem,te?
    ” Isten ellenségei kiagyalhatnak sok mindent ” Kacagnom kell!!(nem,sírnom) Istennek nincsenek ellenségei,mint ahogy barátai sem.Ez a mondat még abban az esetben sem jó,ha óvodásoknak mondja.Magunknak és másoknak vagyunk ellenségei (hajaj) de Istennek???? Nagyon kezdő.
    “Ha Isten velünk van, nem perzselődünk meg; ” Szerintem ez a mélypont!Tehát,Istennek muszáj bizonyítania,hogy velem van.Ha belenyúlok a forró olajba és megégek,Isten elbukott.Nagyon rossz Istent kényszeríteni,hogy bizonyítson ezt azt.Ha Isten velem van/létezik/szeret/jóságos stb. Erre nincs más szó:együgyű. Nekem nem kell bizonyítani Istennek semmit.Röhej,Ő bizonyítson nekem?
    Be is fejezem,mert felhúztam magam.