2018. 12. 02.

Érsek látogatta meg Michael Schumachert – “Istennek hála megóvják a nyilvánosság kíváncsiságától “

Svájci otthonában látogatta meg a lábadozó Michael Schumachert  Georg Gänswein érsek még 2016-ban: XVI. Benedek pápa személyi titkára a német Bunte magazinnak mesélt az eseményről.

Michael Schumacher csaknem öt évvel ezelőtt szenvedett súlyos síbalesetet Franciaországban, azóta nem jelentek meg fotók a korábbi Forma-1-es pilótáról. Amit lehet tudni, hogy svájci otthonában lábadozik, ahol két évvel ezelőtt Georg Gänswein érsek látogatta meg. 

A találkozóról a család érdekében nem árult el mindent az egyházi elöljáró, de néhány részletet megosztott a lappal: “Szemben ültem Michaellel, megfogtam mindkét kezét, és ránéztem. Az arca a mindannyiunk által jól ismert arc, csak egy kicsit teltebb. Érzékeli a körülötte lévő, szerető embereket, akik gondoskodnak róla és – Istennek hála – megóvják őt a nyilvánosság kíváncsiságától.”

hirdetés

Az érsek hozzátette, hogy egy beteg embernek mindig diszkrécióra és megértésre van szüksége, és szerinte a család, amelynek Corinna, a feleség a lelke, egyfajta védőketrec Michael Schumacher körül, amire szüksége is van. Búcsúzóul az ujjaival egy keresztet rajzolt a korábbi sportoló homlokára, és megígérte neki, hogy imádkozni fog érte. 

Georg Gänswein, aki 2017 nyarán elvitte Corinna Schumachert és két gyermekét Ferenc pápa audienciájára is, belefoglalja imáiba Schumachert és a családját is. “A támogató szavak nemcsak Michael közeli hozzátartozóinak adnak erőt, hanem világszerte a szurkolói millióinak is” – mondta az érsek.

 

Forrás: Infostart

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás