2018. 11. 29.

Nem szakadt be

Újabb írással jelentkezik “Életbevágó” című rovatunk, ezúttal Szemkeő Gábor rövid írását osztjuk meg a bizalomról, és a nem beszakadó jégről…

“…szeret az Úr, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. Nagy a te hűséged.“Jeremiás siralmai. 3,22

Jó pár éve már, hogy hallottam egy szép történetet arról, miért is lehet bizakodva nézni a jövő elé, még a legnagyobb nehézségek idején is. Amióta életvédelemmel foglalkozom újra és újra eszembe jut, milyen életbevágóan fontos az alábbi történet üzenete azoknak, akik váratlanul áldott állapotba kerültek, de ezt koránt sem áldásnak, sőt megoldhatatlan ijesztő küldetésnek élik meg. Egy ilyen helyzetben nagyon sokat segít ha tisztán látunk.

…Egy fagyos téli reggelen, a tavon vidáman játszadozó tömeget, irigykedve nézi egy fiatal lány. Édesapja nagy örömmel hívja, bátorítja: csatlakozzon a befagyott tavat élvezőkhöz.

hirdetés

De a lány fél…

-Nem merek rálépni. Rettegek. Túl nehéz ez nekem. Jó lenne, szép is lenne tényleg, de kevés vagyok én ehhez.

Tovább hangzik a bátorítás: nem lesz baj, nézd, minket is elbír, pedig mi nehezebbek is vagyunk, többen is vagyunk. Édesapja kijön a partra, megfogja a lány kezét, és a lány lassan, először csak az egyik lábát, majd még óvatosabban a másik lábát is ráteszi a jégre. Majd megteszi az első lépéseket, és egyre inkább mosoly, és békesség ül ki az arcára.

-Megtartott. Valóban megtartott.

…A történet itt véget is ér.

Miért nem szakadt be a lány alatt a jég? Miért tartotta meg? Talán azért mert összeszedte minden bátorságát? Mert mégis csak volt ereje? Mert olyan kiváló tervet szőtt a tóra való rámerészkedésről? Egészen egyszerűbb oka van.

Azért, mert elég vastag volt a jég.

Ez az egy ami igazán számít.

Nem az, hogy mi mennyire vagyunk bátrak, hogy milyennek látjuk a körülményeket vagy a jövőt.

Hanem, hogy Isten gondoskodó, aki számára nincsen lehetetlen, aki elég erős a mi gyengeségeink ellenére is. Bízzuk rá magunkat, bármilyen nehéznek tűnnek is a körülmények.

 

“De ő ezt mondta nekem: Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz.“  2Kor 12,9

Bízzál az Úrban teljes szívből és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá és Ő egyengetni fogja ösvényeidet” Péld 3,5-6

 

Szemkeő Gábor

Életbevágó
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Dévai Dávid 2018. 11. 30. 06:59

    És megint egy cikk, a maga jól felépített gondolkodásmódjával. Vitatkozni már csak azért sem lenne érdemes, mert tele van igeidézetekkel, de mért is akarnánk vitatkozni vele. Egyszerűen csak továbblendít. Csak, hogy ne feledjem. Ő ma is itt van.

    Tehát köszönöm:

    Tisztelettel:

    Dévai Dávid