2018. 11. 28.

#csakegygondolat – Csak azt tegyük, amit Isten megáldhat

“Áldást bocsát az Úr csűreidre és minden vállalkozásodra…”

Ha engedelmeskedünk az Úrnak, a mi Istenünknek, Ő megáldja mindazt, amit nekünk ad. A vagyon nem átok, ha megáldja az Úr. Ha az embernek több java lesz, mint amennyire szüksége van és elkezdi azokat raktározni, akkor a kapzsiság és a keményszívűség bűne könnyen eluralkodik rajta.

Isten áldásával gazdagnak lenni egészen más.

Ilyenkor a bölcsesség irányítja a takarékosságot, a nagylelkűség az adakozást, a hála Isten ügyének támogatására késztet, és Isten dicsérete édesíti meg az örömöt. Nagy kincs, ha Isten áldása van a pénztárcánkon és minden anyagi javunkon.

hirdetés

Milyen nagy kiváltságot ígérnek Igénk utolsó szavai: “minden vállalkozásodra” áldást bocsát. Nem akarjuk a kezünket rátenni olyan vállalkozásra, amire nem kérhetjük Isten áldását, és még kevésbé akarunk imádság és hit nélkül nekikezdeni dolgainknak. Mekkora előjoga a hívőnek, hogy minden dolgában az Úr segítségére számíthat.

Egyesek szerint jó szerencsésnek lenni. Nos, az Úr áldása jóval többet ér, mint a szerencse. A nagy emberekhez való összeköttetés semmi ahhoz képest, mint amikor Isten támogat minket. Az Úr áldása végtelenül többet jelent, mint az emberi tudás, képesség és vagyon valamennyi gyümölcse.

 

 

C.H. Spurgeon

#csakegygondolat
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2018. 11. 28. 17:24

    Üdv!
    “Ha engedelmeskedünk az Úrnak,..” Nem árt tudni,hogy szabad akaratot adott nekünk és nem engedelmességre parancsot.Ezt vajon mért olyan nehéz felfogni? Az Úr megtisztelt azzal,hogy szabad akaratot adott,én is megtisztelem azzal,hogy használom.Mi nem világos ebben?
    ” Isten dicsérete” Erről nem tudtok leszokni.Az együgyű,kicsinyes és önző ember vár dicséretet aki ez által másoktól függ.(megjegyzem,ez nálunk nem akkora hiba) De Istent egy kalap alá venni ezekkel? Háááát,ti tudjátok.
    “az Úr áldása jóval többet ér, mint a szerencse. ” Csodás,sem az áldásról sem a szerencséről nincs pontos elképzelésetek.(melyiket is áruljam el?) Megvan. Az Úr áldását nem kiérdemelni kell mert nem tőlünk függ,szépen néznénk ki ha így lenne.Már megint összekeveritek az Urat azzal a valakivel,akit elképzeltek.Értsétek meg,hogy az Úrnak nem sok köze van a ti általatok elképzelt Isten modellhez.(amit nem mondanék épp gonosznak (bár előfordult már),de a valóságtól fényévekre van)Így hirtelen nem is tudok olyat amiben az elképzeléseitek azonos a valósággal.Na ná,hogy ódzkodtok az írásaimtól.
    Ti egy elképzelt Istent imádtok,én megelégszem a valódival. Ahogy látjátok Istent az nem őt hanem titeket jellemez.