2018. 11. 26.

Zseniális válasz a ferencesektől: itt a Brown Friday!

A Ferences Alapítvány meghirdette az első Brown Friday-t, amely az adventi előkészületi időben hivatott felhívni a társadalom figyelmét a szegényekhez való odafordulásra. A kezdeményezés a rend válasza az Amerikából hozzánk is begyűrűzött “Black Friday” őrületre.

Úgy tűnik, rendkívül frappáns válasszal állnak elő a ferencesek az Észak-Amerikából az elmúlt években hozzánk is begyűrűzött és mára már általánosnak tekinthető “Black Friday” őrülete kapcsán: a Ferences Alapítvány adventi jótékonysági akciója keretében idén decemberben életre hívja a Brown Friday kezdeményezést (a brown angolul barnát jelent, a ferences szerzetesek habitusa, rendi ruhája pedig barna színű). 

A közismert Black Friday-ra válaszoló program a reklámokkal, a jobbnál jobb kedvezményeket kínáló plakátokkal és hirdetésekkel elárasztott fekete péntek forgatagából szeretné kiszakítani a vásárlásban elmerült embereket, egy kifejezetten jó cél érdekében, bemutatva a ferences lelkiség klasszikus értékeit. A Ferences Alapítvány célja, hogy az adventi készület idején, a karácsonyi vásárlási lázban égő fogyasztói társadalmat felrázza és rámutasson: a nélkülözés és a szükség sok esetben annyira közel van hozzánk, hogy alig vesszük azt észre. A ferencesek most különösen szeretnének a rászorulók megsegítésére ösztönözni mindannyiunkat. 

hirdetés

Az alapítvány az akciót a már meghirdetett Egytál – Melegétel rászorulóknak névre hallgató kampányának keretében ajánlja a jó szándékú emberek figyelmébe, melynek célja, hogy kis összegű adományokat összegyűjtve karácsonykor ünnepi ebédre, vacsorára hívhassák meg a leginkább rászoruló embereket, melyet a ferences testvérekkel közösen fogyaszthatnak el. 

Forrás: Ferences Alapítvány

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás