2018. 11. 18.

Megérdemli, hogy választás legyen?

Napok óta hatása alatt tart a világ legnagyobb abortuszszervezete, a Planned Parenthood reklámja, amiről  Pat Cross karikaturista legújabb rajzát megosztva a Katolikus Válasz adott itthon hírt.

A videóra nem találok szavakat, hányingert érzek, amikor csak eszembe jut.

A gyerekkori felhúzós harangom zenéjét hallom, és egy tündéri kisbabát látok kacagni. Közben elborzaszt az elhangzó szöveg… Ez csak egy rossz vicc lehet – gondolom először, de tévedek. Tényleg egy tündéri kisgyermeket használnak fel a nála csak néhány hónappal fiatalabb babák abortálásának reklámozására.

“Megérdemli, hogy szeressék.  –  Megérdemli, hogy kívánják.  –  Megérdemli, hogy egy választás legyen”

– üzeni a Planned Parenthood , amelynek dollármilliókat hoz a születendő gyermekek életének tömeges kioltása.  Néhány éve még arra is fény derült, hogy a szervezet a kicsik szétroncsolt testrészeivel kereskedett. Üzleti érdeke, hogy minél több abortusz legyen, ezt a reklámot is azért készítette.

hirdetés

Bár nem hiszem, hogy érdem az élet, szerintem inkább ajándék, de ha bármit is megérdemlünk, te és én, egy felnőtt, egy gyermek, egy kisbaba, akkor először is azt, hogy ne öljenek meg minket…

Ismerek olyat, akinek becsúszott a babája, így az első hónapokban úgy érezte, hogy nem az ő választása volt a gyermeke érkezése. Milyen jó, hogy Sári barátnőm nem látta ezt a borzalmas videót, amikor krízisbe került, és most már a karjában tarthatja a kis Lilláját – jut az eszembe… Mivel minden új élet új reményt hoz a világba. Majd azon tűnődöm, hogy Magyarországon is mennyit halljuk a “Szülessenek meg a kívánt gyermekek!” szlogent, ami oly bántón hagyja a levegőben a kérdést: “És a meglepetés gyerekek, ők ne?”

Valójában persze mindnyájan kívántak vagyunk, hisz maga az Isten akarta, hogy legyünk.

Zaymus Eszter

Jön a baba és krízisben érzed magad? Tudnod kell, hogy már most anya vagy apa vagy… Kérj segítséget, és ismerd meg azok történeteit, akik szintén átmentek egy ilyen időszakon!

abortuszhelyettelet.hu

Kép: Pat Cross, magyar fordítás: Katolikus Válasz

Életbevágó
hirdetés

3 hozzászólás

  • Válasz Dévai Dávid 2018. 11. 19. 13:33

    Ikreink lettek. Nem is terveztünk több gyereket. De váratlanul 6 évre rá feleségem újból állapotos lett. Hát ez terv fölötti, ha terv fölött van akkor pedig nem lehet más csak “AJÁNDÉK” azóta is.

  • Válasz H. László (KMA) 2018. 11. 22. 13:59

    Sziasztok. A választás és a döntés két különböző fogalom. A választásnál szinte nincsen felelősséged, mert csak jobbra tartasz vagy balra. A döntésnél viszont van. Akkor is, ha az angol szó (choice) választást takar, az abortusz az nem az. Pontosan ezt akarják megetetni mindenkivel, hogy ez csak választás. Különben a videó alatt nincsen hozzászólás. Talán letörölték, nem tudom. Mi odaírtuk a mienket (Christian Online Games nevében). H. László (KMA).

  • Válasz Péter 2018. 11. 22. 20:58

    Kiváló a reklám. Nektem nem tetszik, na bumm. Másnak meg igen.