2018. 11. 05.

#csakegygondolat – Jézus 0-24

Már az Imádság Háza kapcsán megfogott egyszer a gondolat, hogy milyen jó biztosra tudni, hogy valaki most ebben a percben is imádkozik, amikor én alszom, akkor is. A ciszterci nővérek (és biztos sok más szerzetes is) hajnalban kelnek, és imádkoznak a világért (is). Nem vagyunk egyedül, valaki mindig imádkozik, az Isten pedig 0-24 figyel ránk!


Jézus is 0-24 elérhető! Annyira szeretek Budapesten élni: minden nap, minden órában van mise valahol a városban – tiszta luxus! (Hála ezért a papoknak!) 
De ami még jobb: január óta állandó szentségimádás van a Március 15. téri Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban.
Nagyon modern, online is be lehet jelentkezni egy felhasználóbarát felületen: látom, hogy mikor van nagy szükség jelentkezőre, és azt is, hogy mikor lesz akár nélkülem is teli a kis kápolna.

A csend szigete a belváros közepén, Jézussal – kell ennél több? Csak leszállok a tömött buszról és benézek Hozzá. Vagy egy barátnőmmel munka előtt reggel 7-8 között együtt megyünk. Rendszerré vált a szentségimádás az életemben, és ez olyan biztonságot ad!

Van egy barátom, akivel nem feltétlen kell megbeszélni két héttel előbb a találkozót, hanem bármikor összefuthatok Vele – és vár, és örül, és meghallgat, és mindig sugárzik attól, hogy társasága van! Talán ez furcsa így leírva, de engem ez az egész úgy megnyugtat, és olyan  boldogsággal, bizonyossággal tölt el. Még ha nem is vagyok jó passzban, akkor is el szoktam menni eltölteni egy kis időt az Oltáriszentség előtt – és ha nem is változik meg minden varázsütésre, tudom, hogy nem volt hiábavaló a találkozás. Teljesen más, mint „simán” otthon csendben imádkozni. 
Mindig nyugalmat találok jelenlétében, nálam igazából ez a stresszlevezetés „á la katolikus” 🙂 

És tudom, hogy most, ebben a pillanatban is ott van, és valaki Vele van, nézi, dicsőíti, imádkozik. Fiatal vagy öreg, jól van vagy bánatos, egyedül vagy közösséggel, beteg vagy egészséges… De egyek vagyunk ebben a hitben, hogy jó Vele lenni. 

Jézus vár a Ferencieknél (is)!

Ha tudsz további helyekről, ahol állandó vagy gyakori szentségimádás van, írd meg kommentben!

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

#csakegygondolat
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2018. 11. 05. 21:37

    Üdv!
    „az Isten pedig 0-24 figyel ránk!” Figyel,ez jó szó de rossz értelmezés.Persze,hogy is jellemeznénk másképp.Pedig ideje másképp gondolkodnunk már.Amit eddig feltételeztünk Istenről azt nem szépíteni,javítani kell hanem teljesen új alapokra helyezni.Csak hogy ez nem megy mindenkinek.Legfőképpen azoknak nem akik végre azt hiszik,hogy értik Istent.Na nekik lehetetlen küldetés,hogy gondolkodjanak másképp.
    „dicsőíti” Erre aztán nagy szüksége van.Gondolkozz el azon,hogy kinek van szüksége dicsőítésre?Nem,nem neki.Nos rájöttél?Magunknak!!!Élünk halunk a dicsőségért és feltételezzük,hogy Isten is ebben a betegségben szenved.Hej,hejj!!Gondolkozz másképp!