2018. 11. 02.

Az okkult szokások helyett a keresztény értékeket kell átadnunk

Halloween okkultizmusa és halottkultusza nem illik a keresztény hitrendszerbe, sőt, attól teljesen idegen, a szülői felelősség pedig óriási abban a tekintetben is, milyen hagyományokat ápolnak a családjaink. Halloweenról, mindenszentekről és halottak napjáról beszélgetett a HírTV műsorában a 777 két szerzője.

A halloween-kultuszról és annak fonákjairól beszélt a HírTV Magyarország Élőben című műsorában Bese Gergő atya, a 777 munkatársa és Vágvölgyi Gergely, a 777 főszerkesztő-helyettese. A beszélgetés során rámutattak: a hagyomány pogány kelta alapokon nyugszik, amelyre ráépült a római hitrendszer halottkultuszának több eleme. 

Fennáll a veszély, hogy elveszik a keresztény mindenszentek és halottak napja jelentése és lesüllyed egy “három napos buli” szintjére a hosszú hétvége – figyelmeztetett Bese Gergő. Ugyanígy veszélyes, ha egyfajta játékként tekintünk minderre, jópofa dolognak, közösségépítésnek állítjuk be – mutatott rá a katolikus iskolalelkész. A szkeptikusoknak Gál Péter new age-ről szóló könyvét ajánlotta olvasásra.

A materialista világ nem tud mit kezdeni az elmúlás fogalmával, holott Krisztus feltámadása ragyogó választ ad félelmeinkre. Ugyanakkor, noha több család csontvázas ruhát ad halloween apropóján a gyerekekre, egy temetésre már nem merik elvinni őket – mutatott rá az ellentmondásokra Vágvölgyi Gergely. Hozzátette: ehelyett felelős szülőkként

hirdetés

az okkult szokások helyett a keresztény értékeket kell átadnunk gyermekeinknek.

A gyermekek szeretete nem azt jelenti, hogy feltétel nélkül megengedünk nekik bármit – mondta a 777 bloggere.

Vágvölgyi Gergely emlékeztetett arra is: a modern sátánizmus alapítója a legnagyobb ünnepként azonosította a halloweent és a neopogány vallások is ünnepükként tekintenek rá. Bese Gergő hangsúlyozta; az angolszász országok által újraélesztett halloween-kultusz ma már sokaknak üzlet, felelős fogyasztóként kell tehát e téren is viselkednünk. Hangsúlyozta: aki magasabb értékek szerint szeretné nevelni a gyermekét, az örök életre, az imádságra, az okos szeretetre nevelje.

A teljes beszélgetés itt megtekinthető:

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Videók
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás