2018. 10. 29.

“A mi gyengeségeink ne bátortalanítsanak el benneteket” – lezárult a püspöki szinódus

A fiatalok világa, a hit és a hivatástisztázás kérdése állt az október 3-án megkezdődött, 26 napon át tartó püspöki szinódus középpontjában. Vasárnap délelőtt, a Szent Péter bazilikában bemutatott szentmisén Ferenc pápa beszélt az egyház fontos lépéseiről, majd a szentmise végén felolvasták a szinódusi atyák levelét a fiatalokhoz.

A hiteles, szeretetből fakadó tanúságtételre szólította fel a megjelenteket Ferenc pápa vasárnap délelőtt a szinódus záró szentmiséjén – tudósít róla a Vatican News. „Tegyünk tanúságot az üdvözítő Isten szeretetéről, legyünk új élet hordozói, nem pedig mindenki tanítómesterei vagy a szent dolgok szakértői” – fejtette ki homíliájában a Szentatya.

Ferenc pápa bocsánatkéréssel is fordult a fiatal korosztályhoz. “Bocsássatok meg, ha gyakran nem hallgattunk meg benneteket; ha ahelyett, hogy megnyitottuk volna szívünket, telebeszéltük a fületeket. Mint Jézus egyháza, szeretettel kívánunk meghallgatni benneteket, és biztosak vagyunk két dologban: életetek értékes Isten számára, mert az Isten fiatal és szereti a fiatalokat; és a ti életetek értékes nekünk is, sőt, szükséges, hogy tovább haladhassunk.”

Bartimeus története alapján a Szentatya kifejtette azt is, hogy sok fiatal keresi az igazi szeretetet az életben, azonban gyakran csak hamis ígéreteket kapnak és kevesen törődnek vágyaikkal.

hirdetés

Végezetül kiemelte, hogy nem a prédikációk, hanem az élettel tett tanúságtételek teremnek csak igazi gyümölcsöket.

A szentmise végén felolvasták a szinódusi atyák rövid levelét is, melyben közvetlenül a fiatalokhoz szólnak. A levélben az atyák biztosítják a fiatalokat arról, hogy ismerik félelmeiket, panaszaikat, szorongásaikat, és azon dolgoznak, hogy örömüket előre mozdítsák, és méltó példaképek legyenek a szemükben. “A mi gyengeségeink ne bátortalanítsanak el benneteket, törékenységünk és bűneink ne akadályozzák bizalmatokat!” – írták.

A levelet a következő bátorítással zárják: “Az egyháznak sürgősen szüksége van a lelkesedésetekre. Legyetek útitársai a legtörékenyebbeknek, a legszegényebbeknek és az élet sérültjeinek! Legyetek a jelen, legyetek a legfénylőbb jövő!”

 

Forrás: Vatican News

kép: Baldisseri bíboros, szinódusi főtitkár olvassa a levelet a fiatalokhoz  (Vatican Media)

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás